Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Průtah Žďárem nad Sázavou projde opravou povrchu

/
/
/
1605 Zobrazení



V letošním roce plánuje Ředitelství silnic a dálnic ČR zahájit opravu úseku dlouhého 2,438 kilometru na průtahu Žďárem nad Sázavou mezi čerpací stanicí Unicorn a křižovatkou ulic Jungmannova a Wonkova. Opraví se tak část Santiniho ulice a celá Bezručova a Jungmannova ulice.

Na povrchu vozovky se vyskytují zejména četné mozaikové, příčné a podélné trhliny, které jsou místy ošetřené zálivkou. Lokálně jsou už patrné mírně vyjeté koleje. Diagnostika rovněž ukázala ztrátu asfaltového tmelu až hloubkovou korozi. Bude tak třeba obnovit kryt vozovky a lokálně provést sanaci konstrukčních vrstev včetně výměny podloží. Vybudují se nové krajnice, vymění obrubníky a obnoví se funkčnost odvodnění. Nové vodorovné dopravní značení se zachová podle stávajícího stavu.

Mapa rekonstruovaného úseku

V letošním roce je v plánu oprava část silnice od historického barokního mostu směrem do centra města k Wonkově ulici. Druhá část od mostu směrem za čerpací stanici Unicorn projde opravou v roce 2022 v koordinaci s městem Žďár nad Sázavou, které tu plánuje opravu kanalizace. Příjezd od Ždírce nad Doubravou a Pardubic bude omezená, protože se práce budou provádět za provozu. Plánovaná je vždy oprava jednoho jízdního pruhu se zachováním provozu v tom protilehlém, kde bude provoz řízen kyvadlově pomocí světelné signalizace.

  • Facebook
  • Twitter