Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Projekt Spisovatelé do knihoven v Havlíčkově Brodě

/
/
/
651 Zobrazení



V rámci projektu Spisovatelé do knihoven uspořádala Krajská knihovna Vysočiny (KKV) v Havlíčkově Brodě v úterý 19. března besedu s básníkem Ondřejem Hanusem.

Ondřej Hanus (nar. 1987) je básník, překladatel a literární publicista. Po absolvování gymnázia v Písku vystudoval bohemistiku a překladatelství na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy. Byl redaktorem a šéfredaktorem časopisu Psí víno, působil v Ústavu pro českou literaturu AV ČR a nyní pracuje jako nakladatelský redaktor. Vydal básnické sbírky Stínohrad (Brno: Weles, 2008 ), Výjevy (Brno: Host, 2013) a Volné verše (Brno: Host, 2017). Za sbírku Výjevy obdržel v roce 2014 Cenu Jiřího Ortena 2014 a sbírka Volné verše byla nominována na Magnesii Literu 2018. Jeho verše byly přeloženy do angličtiny, němčiny a rumunštiny.

 

Na besedě v KKV četl Ondřej Hanus básně ze všech svých sbírek. „Svoje první sonety jsem napsal zhruba v sedmnácti, tedy v době vzniku prvních básní, které později vyšly v mém debutu Stínohrad,“ uvedl básník.

 

  • Facebook
  • Twitter