Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Přispějte do sbírky Koláč pro hospic. Pomůžete nevyléčitelně nemocným

/
/
/
482 Zobrazení



Koláč pro hospic, tak se jmenuje sbírka Oblastní charity Žďár nad Sázavou. Ve středu 5. října se uskuteční už po desáté. Ve čtyřech městech Žďárska obdarují charitní dobrovolníci každého dárce, který vhodí do sbírkové kasičky peníze, voňavým sladkým koláčem.

Do charitativní sbírky je možné přispívat i online platbou, a to až do konce října. Vybrané peníze pomohou nevyléčitelně nemocným pacientům Domácího hospice Barborka.
Podle vedoucí Domácího hospice Barborka Barbory Boháčové je sbírka Koláč pro hospic jednou z možností, jak dát vědět o službě žďárské charity těm, kteří ji potřebují. „Současně je pro nás i důležitou finanční podporou,“ řekla Barbora Boháčová. Z výtěžku loňské sbírky, který činil 211 812 korun, Oblastní charita Žďár nad Sázavou zakoupila s podporou Výboru dobré vůle Nadace Olgy Havlové pro potřeby domácí hospicové péče nový automobil.
Podle průzkumů veřejného mínění si téměř osmdesát procent české populace přeje zemřít doma. Poslední okamžiky chtějí nevyléčitelně nemocní strávit v prostředí, které znají, s lidmi, kteří jim jsou blízcí. Skutečnost je ale opačná, osmdesát procent nemocných umírá ve zdravotnických zařízeních.
Domácímu hospici Barborka i proto skokově přibývají pacienti. V roce 2020 se v zařízení žďárské charity starali o 85 nevyléčitelně nemocných, v minulém roce jich bylo již 160. „K tomu, abychom dokázali efektivně pomáhat, potřebujeme rozšířit personál, postupně tým dovybavit potřebnými pomůckami a materiálem,“ vysvětluje vedoucí Domácího hospice Barborka Barbora Boháčová.

Domácí hospic Barborka poskytuje péči lidem, kteří chtějí být v posledních chvílích života se svými blízkými v prostředí, které mají rádi. Služba Oblastní charity Žďár nad Sázavou pomáhá těžce nevyléčitelně nemocným a umírajícím a také jejich blízkým po celém okrese Žďár nad Sázavou. Tým pracovníků zahrnuje lékaře, zdravotní sestry, sociálního pracovníka, pečovatelky, psychologa a duchovního.

Kde dostanete koláče?
Oblastní charita Žďár nad Sázavou letos voňavé koláče nabídne ve Žďáře nad Sázavou, ve Velkém Meziříčí, v Bystřici nad Pernštejnem a v Novém Městě na Moravě. Sladkou odměnu za příspěvek do sbírky Koláč pro hospic dostanou také fanoušci před ligovým zápasem v házené v Novém Veselí a hokejoví příznivci před zápasem A týmu žďárských Plamenů. Velmi ochotně se opět do sbírky zapojila DM drogerie markt, s. r. o., v Brněnské ulici po celý čas prodejní doby ve středu 5. října. Koláče pro hospic vyměnila za finanční dar žďárské charitě firma Tokoz.

Žďár nad Sázavou
stánek na náměstí Republiky u vstupu na pěší zónu od 6.30 do 17.30
Velké Meziříčí
stánek na náměstí u kostela svatého Mikuláše od 6.30 do 17.30
Bystřice nad Pernštejnem
Masarykovo náměstí od 6.30 do 17.30
Nové Město na Moravě
vestibul chirurgického pavilonu Nemocnice Nové Město na Moravě od 8.00 do 12.00

Kdy potkáte charitní dobrovolníky u vstupů do firem?
Žďár nad Sázavou
ŽĎAS, a. s., prostranství před bránou ve Strojírenské ulici od 5.00 do 8.00
ŽĎAS, a. s., prostranství před bránou v Jihlavské ulici od 5.00 do 7.00
DEL, a. s., prostranství před vstupem do firmy ve Strojírenské ulici od 5.30 do 8.00
PKS holding, a. s., recepce v Brněnské ulici, od 5.45 do 7.45
PKS holding, a. s., vrátnice v Jamské ulici, od 4.45 do 6.00 (charitní auto s koláči od 12.45 do 14.15)
Velké Meziříčí
JOPP Automotive, s. r. o., v jídelně od 13.30 do 14.30

Kde jsou další sbírková místa Koláče pro hospic?
Žďár nad Sázavou
Poliklinika, suterén, kancelář vrchní sestry Domácí zdravotní péče od 8.00 do 12.00
Zimní stadion od 17.30 do 18.30
DM drogerie markt, s. r. o., Brněnská ulice od 8.00 do 20.00
Nové Veselí
ZDT aréna od 19.00 do 19.30

Kde zastaví charitní auto s koláči?
Ve Žďáře nad Sázavou při sbírce Koláč pro hospic vyjede ve středu 5. října do ulic charitní vůz s koláči. Zastávky má naplánované na vlakovém nádraží, před městským úřadem, na tržnici, na parkovišti před úřadem práce a finančním úřadem. Odpoledne pak automobil zastaví u firmy PKS v průmyslové zóně Jamská.
Zastávky charitního auta s koláči ve Žďáře nad Sázavou
středa 5. října
Vlakové nádraží 5.00 až 7.30
Městský úřad 8.00 až 9.00
Tržnice 9.30 až 11.00
Úřad práce, finanční úřad 11.30 až 12.30
PKS, průmyslová zóna Jamská 12.45 až 14.15

  • Facebook
  • Twitter