Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Přípravy na rekonstrukci železničního mostu v Havlíčkově Brodě odstartovaly

/
/
/
1275 Zobrazení



Na začátku března odstartovala v Havlíčkově Brodě rekonstrukce železničního mostu přes řeku Sázavu na trati mezi Havlíčkovým Brodem, Pardubicemi a Rosicemi nad Labem. Pro pěší a cyklisty bude provoz úplně uzavřena stezka vedoucí pod jmenovaným mostem. V ulici U Šlapanky bude dojde kvůli průjezdu stavební techniky k omezení parkování.

Na most, který od poloviny osmdesátých let fungoval jako provizórium, mohly dosud vlaky vjíždět pouze čtyřicetikilometrovou rychlostí, což by se mělo po rekonstrukci zvýšit na sedmdesát kilometrů. Rekonstrukce by měla vyjít na více než sto milionů korun. Počítá se v budoucnu i s elektrifikací trati. V současnosti došlo k úpravám okolí mostu, odstranění křovin a přípravám příjezdových cest.
V průběhu rekonstrukce bude úsek železniční trati mimo provoz a cestující budou využívat náhradní autobusovou dopravu. Spoje budou využívat ve směru na Pardubice druhou trasu přes tunel.

  • Facebook
  • Twitter