Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Přípravy na bezlepkové odpoledne v Domově Háj v Ledči nad Sázavou vrcholí

/
/
/
791 Zobrazení



V Domově Háj v Ledči nad Sázavou, jehož cílovou skupinou jsou osoby s mentálním a kombinovaným postižením, vrcholí přípravy na akci Bezlepkové odpoledne – Aneb bavíme se zdravě!, která se uskuteční 24. května od 14.00 do 18.00.

Pro hosty akce, na kterou si klienti pozvali rodinné příslušníky a opatrovníky, je připraven bohatý program. Budou moci ochutnat některý z chodů, které se poslední měsíc klienti učí, za podpory pracovníků, připravit. Nabídka je pestrá – např. řízek v kukuřičných lupíncích, banánovo-avokádové smoothie, nebo bezlepkový dort. „Už jsme dvakrát zkoušeli dort upéci, a protože jsme i ochutnali, povedl se nám,“ uvedl Bohumil z komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou.
Dále jsou připraveny prezentace zaměřené na pro proces transformace, a srovnání ústavních prvků a života v komunitním bydlení. Zájemci budou moci dva domy komunitního bydlení ve Světlé nad Sázavou i navštívit.
Domov Háj prochází procesem transformace pobytových sociálních služeb. Důvodem k výše uvedenému procesu je skutečnost, že pobytové služby osobám s mentálním a kombinovaným postižením jsou poskytovány v nevyhovujících prostorách budovy v Ledči nad Sázavou v části Háj, která se nachází mimo běžnou zástavbu města v lese. Život v komunitním bydlení dává klientům zařízení daleko větší možnosti zapojení se do společnosti, a také kontaktu s rodinnými příslušníky, a přáteli. Další komunitní domky budou pro klienty postaveny, resp. zrekonstruovány, nejen ve Světlé nad Sázavou, ale dalších lokalitách – Ledči nad Sázavou, Chotěboři, Havlíčkově Brodě a Golčově Jeníkově.


  • Facebook
  • Twitter