Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Připravte se na první omezení spojené se stavbou obchvatu Jihlavy

/
/
/
436 Zobrazení



Přípravné práce na stavbě jihovýchodního obchvatu Jihlavy jsou v plném proudu a brzy začnou platit první dopravní omezení. To nejbližší už 6. dubna, kdy se na trase Jihlava-Třebíč uzavře první odbočka na vedlejší silnici III/4051 směr Studénky, Puklice.

Řidiči budou muset využít objízdné trasy – sjezd na nejbližší odbočku na Puklice ze silnice II/405 vzdálené zhruba tři kilometry, tedy na silnici III/4053 přes Příseku – Puklice. Tou budou jezdit i autobusové linky.

Během května bude následovat i uzavření křižovatky silnice II/523 (ulice Znojemská) a silnice I/38 u zahrádkářské kolonie V Ráji. Objízdné trasy se řidiči včas dozví a podle mluvčí Kraje Vysočina Evy Neuwirthové budou přehledně značené.

Obě dopravní uzavírky budou trvat celou stavební sezónu.

Na stavbě obchvatu aktuálně probíhají zemní práce, skrývka ornice a dokončeno bylo vynucené kácení dřevin. Během několika dní začne vrtání pilot pro přemostění údolí říčky Jihlávky. Připraveno je zahájení prací na budoucích okružních křižovatkách na začátku a konci úseku – tedy jak ve směru na Třebíč, tak ve směru na Znojmo.

Stavba jihovýchodního obchvatu Jihlavy, části JIH, začala 1. prosince loňského roku. Zakázku za 575 milionů korun realizuje pro Kraj Vysočina společnost MI Roads v konsorciu s IMOS Brno a BES. Kraj Vysočina má na projekt II/602 Jihlava – JV obchvat přislíbenu evropskou dotaci z Integrovaného regionálního operačního programu ve výši 307 milionů korun. Po části obchvatu by se měli řidiči projet do začátku listopadu 2024.

Foto: Kraj Vysočina

  • Facebook
  • Twitter