Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Příprava voleb v Jihlavě je v plném proudu

/
/
/
906 Zobrazení



Na jihlavském magistrátu vrcholí přípravy krajských voleb, které proběhnou už tento pátek a sobotu, tedy 2. a 3. října.

Magistrát města Jihlavy zajišťuje průběh voleb v 58 volebních okrscích. Volby budou probíhat v pátek 2. října od 14.00 do 22.00 a v sobotu 3. října od 8.00 do 14.00. Pracovníci magistrátu musí do té doby rozvést do volebních místností ve všech okrscích věci, které jsou povinné – například státní vlajku, znak, označení místnosti, náhradní lístky nebo obálky. V letošním roce musí magistrát navíc zajistit také dostatečnou zásobu roušek a dezinfekce.

„Úřad volebním komisím zajišťuje i věci, které nejsou povinné, ale které si vyžádala zkušenost z minulých let. Nechybí tak třeba svítilna a baterky pro případ výpadku proudu, pytle na odpad, kancelářské potřeby, provázky a další drobnosti,“ popsala Alena Holubová, koordinátorka příprav zajišťovaných jihlavským magistrátem.

Příprava materiálů probíhá v tělocvičně ZŠ Křížová na Hluboké ulici, kde se potřeby shromažďují na hromádky. Ty si v pátek rozeberou zástupci volebních komisí a odnesou do volebních místností, ve kterých již budou plenty a urny. Po celou dobu voleb jsou na magistrátu osoby, které jsou připraveny do volebních místností obratem dodat chybějící věci jako náhradní volební lístky nebo třeba vlajku.

  • Facebook
  • Twitter