Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Přibyslavští vodní skauti podpořili zvířata ze Záchranné stanice Pavlov

/
/
/
697 Zobrazení



Doba covidová zasáhla do života všech. Bezesporu ovšem nejvíc na toto období doplatili ti nejzranitelnější. Zraněná a handicapovaná zvířata, která jsou odkázaná na pomoc člověka a finanční podporu druhých. Přibyslavští skauti díky štědrým příspěvkům adoptovali sovy pálené Žofku a Juliána, želvu Venuši a labuť černou Césara.

„Jakmile jsme měli povoleno organizovat skautské schůzky, začali jsme přemýšlet, komu a jak pomoci. Záchranná stanice se jevila jako dobrá volba,“ vysvětlila vedoucí vodních skautů Renata Tvrdíková.
Naplánovat takovou akci nebylo vůbec snadné. Nejprve skauti hledali způsob a formu, jak stanici pomoci. Díky moderním technologiím bylo jednoduché prezentovat všechny možnosti. Město akci podpořilo a povolilo prezentační stánek první červnovou sobotu. Následně vyvstala otázka – Jak odměnit štědré dárce, kteří se rozhodnou skautům v jejich úsilí pomoci? A protože jsou skautíci dobří pekaři a pekařky, nápad se zrodil hned.
„Po dva víkendy jsme pekli a zdobili pravé skautské perníky. Mimo to jsme s dětmi vyráběli různé předměty dekorativního charakteru a podpořily nás také zručné kamarádky, které pro tuto příležitost upletly košíky nebo udělaly pár drobností z keramiky. Zkrátka nikdo, kdo nám přispěl finanční částkou na podporu zvířátek, neodešel s prázdnou,“ uvedla Renata Tvrdíková.

Přibyslavští skauti vybírali peníze na podporu zvířat z pavlovské stanice


Celkem zaslali vodní skauti na transparentní účet Záchranné stanice Pavlov částku 7100 Kč. Pak následovalo hlasování, které ze zvířat si vodní skauti adoptují. Výběr byl vskutku veliký. Na stránkách stanice se skauti dočetli mimo jiné i o osudech zvířat. „Nakonec jsme adoptovali zvířat víc. Děti rozhodly adoptovat sovy pálené Žofku a Juliána, želvu Venuši a labuť černou Césara. Teď už jen zbývá naplánovat výlet a na naše adoptivní zvířátka se dojet do Záchytné stanice Pavlov podívat,“ dodala s úsměvem Renata Tvrdíková.

Více informací na: www.vodniskautipribyslav.cz.

  • Facebook
  • Twitter