Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Představenstvo podalo návrh na insolvenci PSJ, a. s.

/
/
/
1379 Zobrazení



Představenstvo akciové společnosti PSJ, a. s., v pondělí 10. září podalo u Krajského soudu v Brně vlastní insolvenční návrh. Reaguje tak na nezdařený záměr, který měl vést ke vstupu nového investora, resp. finančního partnera do společnosti a následně k její finanční stabilizaci.

Ta byla nezbytná s ohledem na finanční ztráty, jež společnost utrpěla v posledním období na zakázkách v tuzemsku i v zahraničí. Jednání o nalezení vhodného finančního partnera byla přes veškerou snahu představenstva neúspěšná. Proto představenstvo splnilo svou zákonnou povinnost a předmětný návrh soudu učinilo.

Společnost PSJ, a. s., vznikla v roce 1990 a se svým holdingovým uskupením firem se postupně zařadila k největším stavebním skupinám ve střední Evropě. Celkové konsolidované výnosy skupiny PSJ Holding B. V. za rok 2017 byly 7,1 miliardy Kč. Holdingové uskupení PSJ pokrývá široké spektrum pozemního stavitelství, developmentu, exportních aktivit, vybraných stavebních řemesel a dodávek technologických celků.
Nabídku činností firem pod hlavičkou PSJ dále tvoří obalovny a asfaltové technologie (SILASFALT, s. r. o.), technologické a energetické stavby (PSJ Hydrotranzit, a. s.), technika prostředí a zdravotechnické instalace (EKOKLIMA, a. s.), elektroinstalace (Inovat SE), železobetonové monolitické konstrukce (PSJ Concrete a.s.) a facility management (SCF Servis, s. r. o.). Společnosti PSJ Investors CZ se věnuje developerským projektům, které se zaměřují zejména na oblast výstavby komerčních budov a obytných celků.
Nosnou náplň aktivit akciové společnosti PSJ představuje generální dodavatelství staveb včetně komplexních dodávek na klíč od fáze projektu a studie stavby až po kolaudaci a předání funkčního díla. Podílela se na výstavbě pražského administrativního areálu BB Centrum, komplexu Zlatý Anděl na Smíchově, administrativní budovy Main Point Karlin nebo Galerie Fénix & Clarion Congress Hotel Prague ve Vysočanech, v Brně postavila nejvyšší českou budovu AZ TOWER a byla generálním dodavatelem při rekonstrukci Obecního domu či Sovových mlýnů. Aktuálně finišuje s výstavbou nejvyššího rezidenčního domu v Česku – V TOWER v Praze. Kromě České republiky působí PSJ od počátku své existence také na zahraničních trzích. V posledních letech se soustředí zejména na Ruskou federaci, státy bývalého SNS a Německo. PSJ je držitelem celé řady ocenění. Stavba Main Point Karlin obdržela prestižní cenu MIPIM Awards za rok 2012, budova AZ TOWER byla za rok 2013 zařazena do elitní desítky světových výškových staveb v rámci Emporis Skyscraper Award, PSJ bylo vyhlášeno českou Stavební firmou roku 2013 v kategorii nad 200 zaměstnanců a stavební realizace PSJ jsou dlouhodobě úspěšné v soutěži Stavba roku.

  • Facebook
  • Twitter