Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Prázdniny v Telči vyvrcholí tančírnou. O víkendu zahrají třeba Buty, Midi Lidi nebo Vlasta Redl

/
/
/
1130 Zobrazení



Sedmatřicátý ročník hudebního festivalu Prázdniny v Telči vstoupil do druhé poloviny a chystá se na velkolepé víkendové zakončení. V pátek 9. srpna na zámeckém nádvoří po více než dvaceti letech vystoupí Buty a souběžně se opět otevře velká víkendová scéna na Panském dvoře, kterou odstartují elektroničtí Midi Lidi a v sobotu se tu odehraje slavnostní tančírna se Zatrestbandem v obřím plechovém Orchestroji.

„Orchestroj je vynález principála Zatrestbandu Petra Píšy. Je to obří pojízdná plechovka, ze které vyskáče celý bigband a rovnou na ní začne hrát. Kdo neuviděl, neuvěří,“ prozrazuje Vojtěch Kolář, jeden z organizátorů festivalu s tím, že během sobotní tančírny zahrají ještě tři další kapely. Rock’n’rolloví The 6 Fireballs, Bee Band a The Shots.

Celá tančírna se ponese v duchu filmu Až přijde kocour, který je s Telčí velice úzce spjatý. „Mnoho pamětníků ještě jeho natáčení s Janem Werichem v Telči pamatuje. Je to krásně barevný film a proto chceme, aby všichni přišli tančit ve své oblíbené barvě. Uvidíme, která barva zvítězí a jak pestrobarevný bude taneční parket,“ dodává Vojtěch Kolář.

Nádvoří poněkolikáté vyprodáno
Dosavadní průběh festivalu hodnotí pořadatelé více než kladně. „Máme rekordní návštěvnost, celkem tři koncerty byly vyprodané a další očekáváme. Výjimečný bude určitě poslední koncert Spirituál kvintetu, jediné vystoupení mandolinisty Radima Zenkla u nás, který přijede s mongolsko-německou kapelou Sedaa, nebo páteční folk-rockový koncert kapel Buty a Jarret,“ vyjmenovává Vojtěch Kolář.

V pátek 9. a sobotu 10. srpna se souběžně s koncerty na zámku hraje na scéně v areálu Panského dvora. Kromě sobotní tančírny se bude tančit také v pátek, kdy se tu představí mladá jména české a slovenské hudební scény jako jsou Midi Lidi, Puding Pani Elvisovej a další. Až do konce týdne v Telči také stále probíhá bohatý doprovodný program, jako jsou rukodělné dílny, pohádky od 15.00 v parku nebo koncerty na náměstí od 17.00.

Fireballs, foto: Vojtěch Kolář

Kompletní program Prázdnin v Telči a online předprodej vstupenek najdete na www.prazdninyvtelci.cz.

  • Facebook
  • Twitter