Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Poznáte muže na fotografii? Hledají je policisté v Brodě

/
/
/
363 Zobrazení



Policisté Havlíčkově Brodě zjišťují totožnost mužů na fotografii v souvislosti s případem, který se stal v sobotu 30. září v době mezi 18.00 a 18.30 u obchodů v Havlíčkově Brodě. Pokud někdo muže pozná, prosí ho, aby kontaktoval tísňovou linku 158.

„K prvnímu případu došlo u prodejny Kaufland, kde muž vystupující jako hluchoněmá osoba v přítomnosti další takové osoby, požadoval finanční příspěvek na organizaci pro neslyšící. Přitom využil okamžiku, kdy měla žena otevřenou peněženku a předávala mu finanční příspěvek v částce 200 korun. Muž dokázal odvést její pozornost a z peněženky ji poté odcizil bankovku v hodnotě 1 000 korun. Stejný scénář se opakoval v prodejně Albert, kde muž kontaktoval dalšího poškozeného, kterému stejným způsobem z otevřené příruční tašky odcizil čtyři bankovky – každou v nominální hodnotě 1 000 korun.
Během šetření se policistům dosud podařilo zajistit kamerové záznamy a na nich dohledat osoby, které se mohly tohoto protiprávního jednání dopustit. Je možné, že se tyto osoby obdobné trestné činnosti dopouštěli nebo se stále dopouštějí na území celé České republiky,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté se proto obracejí na veřejnost se žádostí o pomoc. „Pokud by někdo poznal muže na fotografii a věděl, kde se aktuálně pohybují, nechť kontaktuje policisty na lince 158. Současně se obracíme na osoby, které mohly v Havlíčkově Brodě 30. září přijít s těmito dvěma muži do styku a byli dotazováni ohledně příspěvku pro organizaci neslyšících, nebo pokud byli těmito osobami okradeni, aby kontaktovali Obvodní oddělení Policie České republiky Havlíčkův Brod, telefon: 974 271 651, e-mail: hb.oop.havlbrod@pcr.cz,“ dodala tisková mluvčí.

Úvodní foto: Muži, po kterým policisté pátrají, archiv Policie ČR

  • Facebook
  • Twitter