Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pouťové pečení pro varhany v Chotěboři

/
/
/
617 Zobrazení



Ve sváteční neděli 22. července se uskutečnil na farní zahradě u kostela sv. Jakuba staršího v Chotěboři první ročník Pouťového pečení pro varhany. V průběhu tohoto pohodového odpoledne vedle soutěží pro děti, příjemných setkání proběhla také soutěž o nejlepší pouťový zákusek.
„Soutěže se zúčastnilo dohromady deset soutěžních kousků – od krémových řezů, přes muffiny až po svatební koláčky – z nichž bylo velice těžké vybrat ten nejlepší. O hlasování se postarali návštěvníci této akce, kteří jednotlivé kousky s chutí ochutnávali. Nakonec s velkým náskokem vyhrál výborný medovník, následovaný hruškovým a rybízovým cheesecakem. Díky všem dobrotám, ale hlavně díky dobrotě všech návštěvníků, se nám podařilo vybrat dalších 4 308 Kč na opravu varhan. Příjemným zpestřením pro hosty byla mj. prohlídka zrekonstruované věže kostela a varhan či zakončení v podobě mše sv., kterou doprovodil Pěvecký sbor Doubravan z Chotěboře,“ popsal za pořadatele Jakub Pikla.
Další akce na podporu varhan se koná ve čtvrtek 9. srpna, kdy proběhne koncert Elišky Mlatečkové nazvaný Swingem pro varhany v Tančírně Panského domu v Chotěboři. Sedmý benefiční koncert pro varhany, na kterém vystoupí Foerstrovo komorní pěvecké sdružení z Prahy, jeden ze současných nejlepších sborů v Česku, pod vedením Jaroslava Brycha, se uskuteční v sobotu 25. srpna v 16.00 v kostele sv. Jakuba v Chotěboři.

  • Facebook
  • Twitter