Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pošta na Horním Kosově v Jihlavě funguje bez přerušení

/
/
/
269 Zobrazení



Od 1. července 2023 skončilo v Česku celkem 300 poboček České pošty. Jihlavané to však prakticky nezaznamenají. Restrukturalizace tohoto státního podniku se obyvatel Jihlavy díky finanční pomoci města téměř nedotkla.

Ze dvou poboček, které měly být původně v Jihlavě zrušeny, tedy v Havlíčkově ulici u hlavního nádraží a na Horním Kosově v ulici S. K. Neumanna, nebyla zrušena ani jedna. „Pobočku u nádraží v Havlíčkově ulici jsme zachovali výměnou za pobočku Helením, kterou průměrně navštívilo přibližně patnáct lidí denně a myslím si, že na obyvatele Jihlavy uzavření této pobočky nebude mít vůbec žádný vliv,“ řekl primátor Jihlavy Petr Ryška.

Pobočku na Horním Kosově město kompletně převzalo a funguje v režimu Pošta Partner +. Jihlavě se navíc podařilo vyjednat s Českou poštou převzetí této pobočky bez přerušení. Zákazníci a klienti by tak neměli poznat změnu provozovatele, kterým se stalo město. Ve čtvrtek 29. června podepsal primátor Jihlavy Petr Ryška smlouvu s Českou poštou, v pondělí 3. července město oficiálně převzalo objekt a pobočka se otevřela dle standardní otevírací doby.

„Pro město to znamená, že se bude na provozu podílet finančně částkou asi jeden milion korun ročně a to včetně platu jedné zaměstnankyně pošty, kterou jsme si mohli sami vybrat a převedli jsme ji pod město. Myslím, že jsme se s poštou domluvili velice solidně a seriózně i na předání inventáře a zařízení,“ dodal primátor Jihlavy Ryška.

  • Facebook
  • Twitter