Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté zastavili na dálnici D1 řidič, uhánějícího téměř dvě stě kilometrů v hodině

/
/
/
455 Zobrazení



Překročení nejvyšší povolené rychlosti na dálnici D1 o více než šedesát kilometrů v hodině zjistili ve středu 24. března odpoledne u řidiče osobního vozu Audi s českou registrační značkou na 139. kilometru dálnice ve směru jízdy na Prahu policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově.

Radarové zařízení umístěné ve služebním voze Škoda Superb naměřilo řidiči rychlost 195 km/h v místě, kde je nejvyšší povolená rychlost stanovena na 130 km/h.

„Policejní hlídka zastavila vůz v prostoru na 137. kilometru ve směru na Prahu. Dvaačtyřicetiletý řidič předložil doklady potřebné k řízení a provozu vozu. Policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou požití alkoholu. Dopravní přestupek – překročení nejvyšší povolené rychlosti – policisté zadokumentovali. Nebylo možné ho vyřídit s přestupcem na místě a bude oznámen místně příslušnému správnímu orgánu do správního řízení. Ve správním řízení mu za tento přestupek hrozí pokuta až 10 000 korun a zákaz řízení na šest měsíců až jeden rok,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Vůz Audi na dálnici D1 na Vysočině překročil ve středu 24. března povolenou rychlost o 65 kilometrů v hodině, foto: Policie ČR

Podle jejích slov je jízda takovou rychlostí po dálnici D1 neuvěřitelným hazardem, a to zvláště v současném období, kdy se na dálnici D1 vracejí do některých úseků znovu stavební firmy z důvodu pokračující modernizace. „Řidič s vozem velice obtížně dokáže zareagovat na dopravní situaci, která může vzniknout před ním, kdy se může vytvořit kolona vozidel nebo může být na dálnici jiná překážka v podobě dopravní nehody nebo porouchaného vozidla. Řidič tak svojí jízdou ohrožoval nejen svoji bezpečnost, ale také bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter