Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté z Vysočiny se zaměřili v pondělí na dálnici D1

/
/
/
413 Zobrazení



V pondělí 20. června dopoledne se na dálnici D1 mezi 90. a 141. kilometrem uskutečnila postupně v obou směrech mimořádná dopravně bezpečnostní akce, do které se zapojilo deset policejních hlídek z dálničního oddělení Velký Beranov a z oddělení silničního dohledu.

Do akce se zapojil také policejní autobus v civilním provedení, ve kterém byli dva dálniční policisté, kteří monitorovali chování řidičů nákladních a dodávkových vozech. Kontrolovali, zdali se řidiči věnují při jízdě po dálnici D1 plně řízení vozidla, zda netelefonují za jízdy, nepoužívají tablety nebo si nečtou noviny případně jiné tiskoviny. Kontrolovali jsme také zdali řidiči a jejich spolujezdci používají bezpečnostní pásy.

Jeden z hříšníků za volantem i s mobilním telefonem v ruce, foto: Policie ČR

„Dnešní akce byla reakcí na nedávnou dopravní nehodu, která se stala 6. června a při které zemřeli tři lidé, kteří cestovali v dodávkovém voze. Do něho zezadu narazilo osobní auto, jehož řidič se zřejmě plně nevěnoval řízení a nedokázal včas a adekvátně zareagovat na dopravní situaci, která byla na dálnici před ním,“ přiblížila důvody akce Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů.

Policisté při pondělní akci zjistili 44 dopravních přestupků, nejčastěji se jednalo o telefonování za jízdy a nepoužívání bezpečnostních pásů. „Přestupky, které zjistili policisté při jízdě v autobuse, předávali okamžitě silničním policejním hlídkám, které se pohybovaly po dálnici D1. Do akce jsme měli nasazeny také dva policejní motocykly. Akce s podobným zaměřením budeme v nadcházejícím letním období opakovat,“ dodala Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter