Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté vyšetřují případy sprejerů v Jihlavě a Bystřici nad Pernštejnem

/
/
/
862 Zobrazení



Dva případy sprejerství vyšetřují v současnosti jihlavští a žďárští policisté. První událost se stala před necelými dvěma týdny v katastru obce Dvorce v Jihlavě a kriminalisté se obracejí zejména na řidiče aut, kteří úsekem projížděli a měli v provozu palubní kameru.


Policistům hledají také svědky, kteří si sprejujícího pachatele všimli nebo by mohli upřesnit dobu, kdy byl čin spáchán.

„Ke spáchání činu došlo v noci z neděle 20. října na pondělí, a to v době mezi osmou hodinou večer a šestou ráno. Pachatel (či pachatelé) posprejoval silnici číslo 602 v prostoru u odbočky k chatové oblasti Dvorce. Povrch vozovky poškodil nápisy a obrazci oranžové barvy,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Policisté proto žádají řidiče s palubní kamerou, kteří v noci z neděle 20. října na pondělí po silnici v daném úseku projížděli a situaci na vozovce kamera zachytila, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. „Uvítáme také informace od případných svědků, kteří sprejera (či sprejery) poškozující silnici viděli, případně si v dané lokalitě všimli podezřelé osoby (osob), ke kterým by mohli uvést informace vedoucí k jejímu vypátrání. Pro policisty by byla důležitá také informace zpřesňující dobu, kdy k posprejování silnice došlo, nebo jakákoli jiná vedoucí k objasnění případu,“ dodala Jana Kroutilová.

Případ sprejerství prověřují také policisté z obvodního oddělení v Bystřici nad Pernštejnem. „V době od soboty 26. do úterý 29. října dosud neznámý pachatel posprejoval různými obrazci stříbrné barvy vrata řadové garáže v Zahradní ulici. Škoda byla vyčíslena na částku kolem jednoho tisíce korun. Policisté na místě provedli ohledání, šetření a zadokumentování. Případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu poškození cizí věci, za což lze uložit trest odnětí svobody až na jeden rok,“ doplnila policejní mluvčí Stanislava Miláčková.

  • Facebook
  • Twitter