Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté v sobotu kontrolovali na Dalešické přehradě a v jejím okolí

/
/
/
336 Zobrazení



Policisté z obvodního oddělení v Hrotovicích kontrolovali v sobotu 8. července dodržování pravidel pohybu na nejrůznějších plavidlech po hladině Dalešické přehrady.

„Kontroly se dnes obešly bez závažných porušení, zaměřily se především na dodržování plavebního řádu ze strany vůdců malých plavidel a dalších osob, které se pohybují na člunech nebo skútrech po vodní hladině.
Při kontrolách u vůdců plavidel zjistili celkem pět porušení, všechna vyřešili na místě uložením pokuty v příkazním řízení. Nejčastěji se přestupky týkaly dokladů vůdců malých plavidel a ve dvou případech plavidla táhla na laně nafukovací člun a v něm seděly další osoby, a to mimo vyhrazený prostor, tedy v místech, kde je to zakázané.
Policisté dnes v podvečer také pomáhali se záchranou osobního vozidla, které si jeho majitel zaparkoval velmi blízko u vodní plochy, a po vzestupu vodní hladiny se auto začalo potápět. Na místě museli zasahovat profesionální hasiči, kteří vozidlo z vody vytáhli,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině. Pravidelné kontroly budou probíhat po celé léto.

  • Facebook
  • Twitter