Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté v Jihlavě dopadli další distributory drog

/
/
/
479 Zobrazení



Jihlavští kriminalisté jsou dlouhodobě velmi úspěšní při odhalování drogové trestné činnosti a aktuálně ukončili prodej pervitinu dalším distributorům, v policejních celách skončili tři muži, dva nabízeli drogy v Třešti, další v Jihlavě.

„První dva muži se se zbývajícími neznají a oba případy spolu nesouvisí. Každého z nich zadrželi kriminalisté na jiném místě a za rozdílných okolností. Jednoho z podezřelých mužů dopadli v bytě, dalšího na ulici a třetího, když jel v autě s nakoupeným pervitinem z Prahy. Policejní komisař zahájil trestní stíhání všech tří zadržených, muži jsou obviněni ze spáchání trestného činu. V minulosti ještě nebyl ani jeden z nich soudně trestán, hrozí jim až pětiletý pobyt za mřížemi,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Dva muže ve věku dvaadvacet a devatenáct let zadrželi policisté minulý týden ve spolupracovali s policisty speciální jednotky Dukovany. „Mladšího z podezřelých mužů zadrželi v časných ranních hodinách v bytě v Třešti, kde oba bydlí. Jeho o tři roky staršího spolubydlícího dopadli krátce po tom v Jihlavě nedaleko vlakového nádraží. Oba zadržení muži putovali na policejní oddělení, kde byli umístěni do cel. V bytě provedli kriminalisté domovní prohlídku. Zajistili kolem třiceti gramů psychotropních látek, drogy budou podrobeny expertíze na odborném policejním pracovišti,“ dodala tisková mluvčí s tím, že policejní komisař zahájil na základě shromážděných důkazů trestní stíhání obou zadržených mužů, jeden je z Jihlavska a druhý z Jindřichohradecka. „Oba muži byli obviněni ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy,“ doplnil Jakub Pivoňka, vedoucí oddělení obecné kriminality.

Zadržené drogy, archiv Policie ČR


Dvaadvacetiletý muž je obviněn z toho, že přibližně od začátku roku poskytoval na Třeště dalším lidem drogy, zejména pervitin. „Zájemcům je nejčastěji prodával, v některých případech drogu poskytoval za protislužbu jako odvoz vozidlem, nebo pervitin předal zdarma. Drogy prodal v desítkách případů. Pervitin si od něho kupoval také jeho spolubydlící, který od něho získal několik desítek gramů drogy. Část koupeného pervitinu pak také on dále v Třešti poskytoval dalším lidem. Oba jsou sami uživatelé drog. Obvinění muži byli po provedení nezbytných procesních úkonů ze zadržení propuštěni a jsou stíháni na svobodě,“ přiblížila Jana Kroutilová.

Ve středu 15. listopadu zadrželi jihlavští kriminalisté ve spolupráci z policisty zásahové jednotky Jihomoravského kraje dalšího muže důvodně podezřelému ze spáchání drogové trestné činnosti. „Ve večerních hodinách zastavili na silnici u Jihlavy vůz Škoda Octavia jedoucí ve směru od dálnice. Třicetiletý muž se v té době vracel z Prahy, kam se nechal předtím odvézt svým známým. Spolucestujícího v autě policisté zadrželi a skončil v cele. Podezřelý muž vydal kolem třiceti gramů krystalické látky, kterou kriminalisté zajistili. Dále provedli prohlídku vozidla,“ přidala další případ policejní mluvčí.


Policejní komisař zahájil trestní stíhání třicetiletého muže z Jihlavy, který je obviněn ze spáchání přečinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. V minulosti ještě nebyl soudně trestán. „Obviněn je z toho, že přibližně od června jel opakovaně do Prahy, kde nakupoval pervitin. Drogu pak převážel do Jihlavy a celkové množství pervitinu, který takto dovezl, přesáhlo sto gramů. Drogy obviněný muž následně prodával nebo předával dalším lidem. Pervitin, který chtěl do Jihlavy přivézt minulý týden, už se ale díky zákroku kriminalistů k prodeji ve městě nedostane a drogovou trestnou činnost policisté muži ukončili.
Obviněný muž je stíhán na svobodě a po provedení nezbytných procesních úkonů byl ze zadržení propuštěn,“ uzavřela Jana Kroutilová.

Oba případy kriminalisté dále vyšetřují. Za přečin nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy hrozí podle informací policistů všem třem mužům trest odnětí svobody až na pět let.

  • Facebook
  • Twitter