Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté ukončili vyšetřování požárů v Horním Maršově a Humpolci

/
/
/
1554 Zobrazení



Kriminalisté z Vysočiny ukončili rozsáhlé vyšetřování úmyslně založených požárů autobazaru v Humpolci na Pelhřimovsku a zámku v Horním Maršově na Trutnovsku.

„Vyšetřovatel případu ve věci podal návrh na podání obžaloby. Návrh na podání obžaloby se týká celkem šesti obviněných osob, čtyři z nich jsou stíhány vazebně, jedna osoba byla v rámci přípravného řízení převedena do výkonu trestu pro další trestnou činnost a jeden obviněný je stíhán na svobodě. Návrh na podání obžaloby obsahuje tři samostatné skutky – pět mužů je obviněno ze zločinu obecného ohrožení v případu požáru autobazaru v Humpolci,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.
V případě odsouzení jim podle informací policistů hrozí trest odnětí svobody až na 15 let, protože se trestné činnosti dopustili jako organizovaná skupina. „Pět mužů je obviněno ze zločinu obecného ohrožení v případě požáru zámku v Horním Maršově. I v tomto případě jim hrozí trest odnětí svobody v trvání až 15 let. Tři z mužů mají na svědomí také loupež ve Švandově divadle v Praze a čelí obvinění ze zločinu loupeže. Za tento zločin jim hrozí trest odnětí svobody v trvání až 12 let,“ dodala Dana Čírtková.

Krajské státní zastupitelství České Budějovice, pobočka v Táboře, podalo koncem minulého týdne ke Krajskému soudu v Českých Budějovicích – pobočka Tábor, obžalobu.

  • Facebook
  • Twitter