Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Policisté se zaměří na Vysočině na silnice bez alkoholu a drog

/
/
/
346 Zobrazení



Úkolem projektu je zaměřit se zejména na mladé lidi ve věku mezi patnácti a pětadvaceti lety. Policisté tak reagují na situaci, kdy právě u mladých řidičů zjišťují při kontrolách ve vyšší míře, že usedají za volant ovlivnění alkoholem případně drogami. 

Policisté chtějí působit jednak na mládež ještě předtím, než získá řidičský průkaz, dále plnoleté, kteří aktuálně absolvují kurz pro uchazeče o získání řidičského oprávnění, a v neposlední řadě mladé řidiče, kteří už usednout za volant smějí, ale jsou ve věku, kdy vyhledávají sami nebo se svými vrstevníky akce s hudební produkcí a podniky, ve kterých se konzumuje alkohol,“ popsala policejní mluvčí Jana Kroutilová s tím, že policisté budou rozdávat alkoholtesty a informační kartičky, které v sedmi bodech přiblíží, co všechno alkohol a drogy u řidiče negativně ovlivní, a to formou blízkou mladým lidem. 

„Společně s informační kartičkou či alkoholtestem budou policisté sdělovat řidičům i další informace ohledně zákazu požívání alkoholu před a během řízení vozidla a motivovat je, aby sami opilí či pod vlivem drog automobil neřídili a ani toto netolerovali u nikoho dalšího,“ dodala tisková mluvčí. 

Materiály projektu financovalo Ministerstvo vnitra České republiky částkou ve výši 75 000 korun, z niž byly pořízeny alkoholtesty a informační kartičky.

  • Facebook
  • Twitter