Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :

Policisté pronásledovali kradené auto, pachatele nakonec zadrželi

/
/
/
975 Zobrazení



Ve čtvrtek 21. února před polednem pronásledovali krajští policisté na Vysočině osobní auto odcizené v zahraničí. Jeho řidič ujížděl po dálnici D1 ve směru na Brno. Za Velkým Meziříčím z dálnice D1 sjel a pokračoval v jízdě po silnicích nižších tříd na Žďársku až k Ořechovu.

„Řidič nereagoval na opakované pokyny k zastavení a dokonce se na jednu z hlídek snažil najet a přitom narazil do služebního vozu, který poškodil. Při nehodě se nikdo zranil. U Ořechova řidič krátce před půl jednou odcizené auto odstavil a z místa utekl a před policisty se skrýval v terénu na neznámém místě. Vzhledem ke členitosti a rozlehlosti terénu byly na místo a okolí k pátrání po tomto pachateli vyslány dostupné policejní hlídky a do pátrací akce byl nasazen také policejní vrtulník a policejní kynologové se služebními psy,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Policisté při pronásledování uzavřeli silnici I/37 mezi Osovou Bítýškou a Křižanovem a na silnicích v okolí obcí Kadolec, Ořechov, Heřmanov, Březejc a kontrolovali všechna projíždějící vozidla. „Muže se policistům krátce po patnácté hodině podařilo vypátrat a zadržet. Pátrání a opatření v místě byly odvolány. Muž byl umístěn do policejní cely a v současné době probíhají ve věci procesní úkony,“ dodala tisková mluvčí.

Zadržený muž byl umístěn do policejní cely a ve věci probíhaly procesní úkony. Podle informací policistů by se mělo jednat o devětadvacetiletého Litevce. Na definitivním ověření jeho totožnosti ale kriminalisté ještě pracují ve spolupráci s kolegy z odboru cizinecké policie.

„Kriminalisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu násilí proti úřední osobě a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. U zadrženého muže policisté provedli dechovou zkoušku na případnou přítomnost alkoholu s negativním výsledkem. Pozitivní výsledek ale měl provedený test na případnou přítomnost omamných a psychotropních látek, který byl pozitivní na kokain. Odcizené vozidlo kriminalisté v místě, kde zůstalo odstaveno, důkladně ohledali a poté převezli k dalšímu opatření na vyhrazené policejní parkoviště,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter