Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté pátrali po dvou mužích, zapojil se i policejní vrtulník

/
/
/
765 Zobrazení



Dvě pátrání se šťastným koncem proběhly o Velikonocích na Vysočině. V neděli 4. dubna ve večerních a nočních hodinách pátrali po dvou mužích, kteří odešli z domova a jejich blízcí se obrátili v obavě o jejich život a zdraví na Policii České republiky. Oba nalezli policisté a v pořádku je vrátili k jejich rodinám.

„V neděli deset minut po půl deváté večer jsme přijali na integrovaném operačním středisku na lince 158 oznámení o pohřešování devětašedesátiletého muže, který odešel kolem sedmnácté hodiny odpoledne z domu na Havlíčkobrodsku. Měl namířeno ke svému sousedovi, k němuž ale nedošel. Vzhledem k tomu, že muž trpí zdravotními problémy, jeho rodina se bála o jeho život. Do pátrací akce se zapojilo několik policejních hlídek, včetně policejních psovodů. Policistům pomáhali také příslušníci Armády České republiky. Do pátrání byl nasazen také vrtulník Letecké služby Policie ČR. Během zjišťování podrobného popisu muže dostali hlášení o pohybu muže v místní části Havlíčkova Brodu, měl působit velmi zmateně. Muže přivezli strážníci Městské policie Havlíčkův Brod na místní obvodní oddělení k ověření totožnosti. Potvrdilo se, že se skutečně jedná o pohřešovaného muže. Po prohlídce lékařem si muže převzali jeho rodinní příslušníci,“ popsala první pátrání Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Kolem dvaadvacáté hodiny dostali policisté další oznámení o pohřešování, tentokrát devětasedmdesátiletého muže z Pacovska. „Muž odešel kolem osmnácté hodiny z místa svého bydliště společně se svým psem. Pohřešování oznámila policistům jeho dcera, která měla obavu o jeho život. I tento muž trpěl zdravotními obtížemi a ty mohly výrazně ovlivnit jeho orientaci v místě, kde se aktuálně pohyboval. Rozběhlo se pátrání, do kterého se zapojil také policejní vrtulník, který kolem půlnoci muže našel na cestě zhruba jeden kilometr od místa jeho trvalého bydliště. Muž byl v pořádku a do další péče si ho převzala jeho dcera,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter