Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Klid zbraní končí, play-off začíná!

/
/
/
696 Zobrazení



Krátká přestávka v nejvyšší české soutěži stolních tenistů skončila. Zítra se v Praze a Havlíčkově Brodě se roztočí boje v nadstavbové části extraligy mužů – tzv. play-off. Osm nejlepších týmů po základní části soutěže, mezi nimiž nechybí HB Ostrov Havlíčkův Brod, bude bojovat o jubilejní dvacátý titul mistra České republiky družstev mužů ve stolním tenisu.

Pro HB Ostrov to je už pátá účast v bojích i mistrovský titul v krátké historii havlíčkobrodského klubu. Svěřenci trenéra Bohumila Vožického vstupují do play-off jako suverénní vítěz základní části extraligy, jejich čtvrtfinálovým soupeřem je SKST Stavoimpex Hodonín. Letošní extraligový nováček si účast mezi elitní osmičkou vybojoval díky skvělému finiši, když v boji o play-off přeskočil devítinásobného českého šampiona a posledního vítěze Extraligy (bez udělení titulu) pražské El Niňo…

Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod splnili v základní části extraligy roli favorita. Počínali si naprosto suverénně, když vyhráli všech osmnáct utkání. Není divu, že trojlístek havlíčkobrodských opor v pořadí Michal Obešlo, Tomáš Tregler, Dmitrij Prokopcov ovládl žebříček úspěšnosti jednotlivců. Velkou porci zápasů odehrál s 50% úspěšností devatenáctiletý Radek Skála a v jednou utkání musel zasáhnout do boje i samotný trenér Bohumil Vožický. Jeho tým je prakticky bez slabin, trojlístek bývalých českých reprezentantů a talentovaný Skála tvoří velice kvalitní hráčský kádr a patří k nejžhavějším kandidátům na mistrovský titul. „Vybojovat titul je našim cílem od začátku této sezony. Máme na to dost silný a vyrovnaný tým, abychom to zvládli,“ říká před startem play-off havlíčkobrodský trenér Bohumil Vožický.

Stolní tenisté HB Ostrov Havlíčkův Brod jsou do play-off jako největší favorit na titul

Hodonínskému týmu se vydařil závěr základní části soutěže. Extraligový nováček vyhrál tři zápasy v řadě, včetně rozhodujícího bitvy v Praze s El Niněm. Jeho největší oporou je bývalý mládežnický reprezentant Patrik Klos, jenž se v posledních týdnech dostal do výborné formy. Z osmi posledních dvouher ani jednu neprohrál. Klose bodově doplňují mladý Ukrajinec Olexander Timofejev a zkušený Michal Kadlček. Vedle nich důležité extraligové zkušenosti sbírá český kadetský reprezentant Štěpán Brhel.

V letošním extraligovém ročníku se HB Ostrov s Hodonínem utkal dvakrát. Oba zápasy skončily hladkou výhrou havlíčkobrodského celku v poměru 3:0.

Úvodní utkání čtvrtfinálové série play-off mezi HB Ostrov Havlíčkův Brod a SKST Stavoimpex Hodonín, které se hraje v Birell Aréně v pondělí 5. dubna od 18.00, můžete sledovat živě v rámci komentovaného přenosu na YouTube. Nenechte si špičkový stolní tenis z Havlíčkova Brodu ujít!

Po úterním utkání se čtvrtfinálová série přesune do Hodonína, kde se ve čtvrtek 8. dubna od 17:00 hodin uskuteční druhý zápas mezi HB Ostrov a SKST Stavoimpex. Případné rozhodující utkání by opět viděla havlíčkobrodská Birell Aréna, hrálo by se v sobotu 10. dubna v 16.00.

Mistrovství České republiky družstev mužů 2020/2021

Čtvrtfinále play-off

Pohled na soupisky obou týmů:

HB Ostrov Havlíčkův Brod
Hráčský kádr: Dmitrij PROKOPCOV, Tomáš TREGLER, Michal OBEŠLO, Radek SKÁLA, Mohamed SHOUMAN, Josef ŠIMONČÍK. Hrající trenér: Bohumil VOŽICKÝ. Manažer: Miroslav JINEK.

SKST Stavoimpex Hodonín
Hráčský kádr: Patrik KLOS, Michal KADLČEK, Olexander TIMOFEJEV, Štěpán BRHEL. Trenér: Jaroslav MIKESKA. Manažer: Richard BRHEL.

  • Facebook
  • Twitter