Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Vysočině se zaměřili na kamiony

/
/
/
422 Zobrazení



Policisté z dálničního oddělení ve Velkém Beranově a oddělení silničního dohledu krajského ředitelství na Vysočině se v noci na čtvrtek 16. prosince a časně ráno zapojili do mimořádné dopravně bezpečnostní akce na dálnici D1. Pět policejních hlídek kontrolovalo místa, kde především řidiči nákladních vozidel a jízdních souprav parkují a ohrožují tak bezpečnost a plynulost v silničním provozu.

„Jedná se o nájezdy a sjezdy z dálnice, a také odbočovací a připojovací pruhy na dálnici D1. Stání jízdních souprav v těchto místech je především při snížené viditelnosti velice nebezpečné pro ostatní řidiče, kteří mohou stojící vozidlo snadno přehlédnout a narazit do něj. I včera v noci jsme bohužel jednu takovou nehodu museli řešit. Nehoda se stala ve 23.30 hodin na 89. kilometru dálnice D1 ve směru jízdy na Brno v odstavném pruhu,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Při ranní kontrole narazili policisté na kamiony, které parkovaly na nevhodných místech komunikací, foto: Policie ČR

Dvaatřicetiletý řidič s dodávkou, cizí státní příslušník, zezadu narazil do odstaveného nákladního vozu, tahače s návěsem. Jeho řidič zde jízdní soupravu odstavil kvůli bezpečnostní přestávce. Řidič dodávky se podle informací policistů při jízdě plně nevěnoval řízení a přejel do odstavného pruhu, kde v té době stála jízdní souprava. Cizinec byl po vyproštění ze zdemolované kabiny převezen se středně těžkým zraněním do pelhřimovské nemocnice. Alkohol policisté u řidiče vyloučili dechovou zkouškou. Dopravní nehod naštěstí nijak výrazně neovlivnila provoz na dálnici D1. Při nehodě vznikla hmotná škoda téměř 600 000 korun.

„Policisté při noční akci také kontrolovali kamiony, které převážejí dřevní hmotu, zdali nejsou přetížené. Při noční a ranní akci jsme zjistili ve 40 případech, že řidiči kamion parkovali s vozidly mimo vyhrazená parkoviště a ohrožovali tak bezprostředně ostatní účastníky silničního provozu. Všechny řidiče jsme z místa vykázali a uložili jim na místě pokutu v příkazním řízení. V rámci kontroly na stanovišti s nízko rychlostním vážením jeden řidič odmítl podrobit se vážení a policisté mu na místě uložili pokutu v příkazním řízení ve výši 30 000 korun. Další dva zjištěné přestupky se týkaly špatného technického stavu vozidla. Tři řidiči neměli platnou dálniční známku a jeden řidič za jízdy telefonoval,“ dodala Dana Čírtková s tím, že podobné akce budou na dálnici D1 pokračovat i v dalším období.

Připojuji fotografie k noční nehodě a k ranní kontrole – ta probíhala od 04.00 hodin.

  • Facebook
  • Twitter