Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Vysočině hlásí klidný Štědrý den, přesto evidují přes sedmdesát událostí

/
/
/
422 Zobrazení



Policisté na integrovaném operačním středisku krajské policie v Jihlavě evidují za sobotu 24. prosince 74 různých událostí, které se staly na území celého kraje a které museli policisté reagovat vysláním policejních hlídek.

„Z našeho pohledu lze tedy konstatovat, že se jednalo o klidnější vánoční službu, i když o některé závažnější případy nebyla nouze. Policisté zadokumentovali na Štědrý den devět dopravních nehod,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Jedna z havárií se stala v sobotu 24. prosince v noci na silnici II/112 ve směru obce Horní Cerekve směrem na Novou Ves. „Osmašedesátiletý řidič osobního auta Volkswagen Polo jel po silnici druhé třídy ve směru od Horní Cerekve. Nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem, vlastnostem vozu a vyjel vpravo mimo pozemní komunikaci, kde poškodil oplocení lesního pozemku. Po dopravní nehodě došel pěšky do Bezděčína, kde mu následně přivolali zdravotnickou záchrannou službu, která ho převezla do nemocnice v Jihlavě. V nemocnici byl vyšetřen a následně za asistence městské police Jihlava převezen na záchytnou stanici v Jihlavě k vystřízlivění. Dechová zkouška, která byla u muže provedena na záchytné stanici krátce před druhou hodinou v noci, vykázala hodnotu 2,01 promile alkoholu v krvi. Ke zranění dalších osob při nehodě nedošlo. Celková vzniklá škoda při dopravní nehodě byla odhadnuta na částku 35 000 korun,“ dodala Dana Čírtková s tím, že se případem zabývají policisté z dopravního inspektorátu Pelhřimov a muž je podezřelý ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dalšího opilého museli uklidňovat policisté v Jihlavě v sobotu deset minut po půl deváté večer v ulici Na Kopci, kde před jedním z bytů fyzicky napadl svoji dceru. „Při napadení ji čtyřiašedesátiletý muž způsobil zranění a poškodil její mobilní telefon. Incidentu byla přítomna také manželka útočníka. Oběma ženám zjevně podnapilý muž opakovaně vyhrožoval, a ženy tak měly důvodnou obavu o svůj život. Na místě musela zakročit policejní hlídka. Muž ale s policisty odmítal spolupracovat a neuposlechl jejich výzvy, aby zanechal protiprávního jednání, proto policisté použili proti muži donucovací prostředky a zajistili ho.  Dechová zkouška u muže vykázala hodnotu 2,26 promile alkoholu v dechu,“ popsala událost tisková mluvčí. Policisté muže eskortovali na protialkoholní záchytnou stanici do Jihlavy k vystřízlivění a následně zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví a nebezpečného vyhrožování.

  • Facebook
  • Twitter