Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Vysočině dohlíželi na dodržování nouzového stavu

/
/
/
937 Zobrazení



Policisté na Vysočině během uplynulého víkendu od pátku do neděle uskutečnili 4 163 kontrol dodržování opatření souvisejících s vyhlášeným nouzovým stavem. Nejčastěji zjistili, že lidé neměli nasazenou roušku.

„Ve většině případů policisté dotyčné vyzvali, aby svého protiprávního jednání zanechali a roušku si nasadili, což lidé až na malé výjimky provedli. Celkem 26 přestupků, které nebylo možné vyřešit domluvou, oznámili k projednání do správního řízení.
V několika případech se jednalo o podnapilé soby, které byly z důvodu, že ohrožovaly svůj život a zdraví zajištěny a umístěny na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění.
Policisté také vyjížděli na oznámení občanů, kteří volali na linku 158 s tím, že někdo porušuje nařízenou karanténu nebo se pohybuje na veřejně přístupném místě bez roušky, případně se na veřejně přístupném místě shlukuje ve větších skupinkách,“ popsala kontroly o víkendu Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, podle níž všechna oznámení policisté vždy důkladně prověřují.

V pátek 3. dubna ve večerních hodinách vyjížděli policisté do lokality u Náměště nad Oslavou, kde skupinka minimálně sedmi osob trávila volný čas při opékání špekáčků. „Lidé se zde pohybovali bez roušky. Zjištěné přestupky – porušení nařízení o volném pohybu osob mimo bydliště bez ochranných prostředků dýchacích cest a pobyt na veřejně přístupných místech v počtu větším než dvou osob – jsme oznámili správnímu orgánu,“ dodala tisková mluvčí s tím, že v kontrolách budou policisté pokračovat i v dalších dnech.

  • Facebook
  • Twitter