Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Třebíčsku žádají o pomoc

/
/
/
714 Zobrazení



Třebíčští policisté se obracejí na veřejnost s žádostí o spolupráci při objasňování případu krádeže peněženky a následném zneužití platební karty.

Ke krádeži došlo v druhé polovině října na Třebíčsku. „Majitelka si svoji peněženku nechala v odpoledních hodinách odloženou v prostoru recepce, odkud odešla. Situace využil pachatel, který v tu dobu do budovy přišel. Peněženku odcizil a z provozovny odešel. V peněžence měla žena uložené doklady, peníze, platební kartu a také napsaný PIN kód. Pachatel tak bleskově vybral za použití platební karty z účtu ženy v několika výběrech částku padesát tisíc korun.
Když žena zjistila, že byla okradena, zajistila co nejdříve blokaci karty, to už ale přišla o desítky tisíc korun,“ popsala událost policejní mluvčí Jana Kroutilová.
Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů krádeže a neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.
„Policisté vyhodnotili také záznamy z kamer a zjistili, že v prostoru recepce se v době, kdy k činu došlo, pohyboval neznámý muž, jehož totožnost by potřebovali zjistit. Obracejí se tudíž na veřejnost s žádostí o spolupráci.

Žádáme občany, kteří muže na videozáznamu poznají nebo mají informaci o tom, kde se v současné době nachází či pohybuje, aby se policistům přihlásili na tísňové lince 158. Policisté uvítají také jakékoli další informace, které by směřovaly k objasnění případu,“ dodala Jana Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter