Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na Pelhřimovsku dopadli lupiče série vloupání

/
/
/
693 Zobrazení



Policisté z obvodního oddělení v Humpolci a pelhřimovští kriminalisté dopadli pachatele vloupání do několika objektů, do nichž vnikal hlavně v nočních hodinách a odcizil věci v hodnotě kolem šedesáti tisíc korun.

Téměř třiceti tisícová škoda byla vyčíslena na poškození objektů nebo jejich součástí.

„Muž je obviněný z toho, že ve středu 26. srpna v časných ranních hodinách vnikl na pozemek u novostavby rodinného domu v Humpolci, kde se násilím dostal do stavební buňky. Odtud si odnesl páčidlo a pracovní oděvy. Dále pokračoval k budově restauračního zařízení, vypáčil vstupní dveře a vnikl do vnitřních prostorů. Odnesl si finanční hotovost. Svoji výpravu zakončil ještě v dřevěné boudě na pozemku novostavby, kde odcizil nářadí. V ten samý den, tentokrát krátce před půlnocí, se opět v Humpolci vloupal do stavební buňky, odkud si odnesl elektrickou vrtačku a pákové nůžky. Následně směřoval k jedné z garáží, kde si z vnitřních prostorů a zde zaparkovaného vozidla odnesl rybářské náčiní. V garáži se ještě pokusil odcizit elektrické jízdní kolo. Řetězový zámek, kterým bylo zajištěné, však zloději nedal šanci. Škodu však způsobil poškozením rámu kola a zámku, když se ho snažil odstranit,“ popsala policejní mluvčí Stanislava Rázlová.

Policisté zadrželi podezřelého muže ve čtvrtek 27. srpna v dopoledních hodinách na Humpolecku. Část odcizených věcí policisté zajistili a vrátili zpět jejich majitelům. „Dvaačtyřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání trestných činů krádeže, a to jak dílem dokonaným, tak ve stadiu pokusu, dále přečinů poškození cizí věci a porušování domovní svobody,“ dodal Luboš Jakoubek, zástupce ředitele územního odboru Pelhřimov.

Obviněný muž je trestně stíhaný na svobodě a za uvedenou trestnou činnost mu hrozí podle informací policistů až pětiletý trest odnětí svobody.

  • Facebook
  • Twitter