Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté na D1 na Vysočině kontrolovali pohyb cizinců

/
/
/
710 Zobrazení



Ve středu 11. listopadu kontrolovali policisté od 13.00 do 20.00 na dálnici D1 provoz v rámci policejní akce nazvané Vysočina. Na 115. kilometru D1 ve směru na Prahu se do ní zapojili policisté odboru cizinecké policie našeho ředitelství, policisté Ředitelství služby cizinecké policie, policisté mobilní jednotky cizinecké policie Praha a Brno a pracovníci Celní správy ČR.

Policejní akce se zaměřila na nelegální tranzitní migraci, na dálnici D1 zkontrolovali policisté 49 vozidel a 62 osob.
„Zajistili jsme sedm státních příslušníků Srbska, kteří porušili platná mimořádná opatření a naše území vstoupili neoprávněně. Všichni zajištění cizinci jsou testováni na Covid-19. V případě negativního výsledku jim policisté vydají výjezdní příkaz a budou muset do pěti dnů opustit Českou republiku.
Pokud by byl výsledek testu u někoho pozitivní, tato osoba by putovala do izolace do zařízení pro umístění cizinců a poté by obdržela výjezdní příkaz. Podobné akce zamřené na odhalování nelegální migrace budou pokračovat,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Na místě měli policisté také speciální zařízení na snímání případného pohybu osob v nákladovém prostoru vozidel, stejně jako speciální vozidlo vybavené přístroji na odhalování padělků dokladů.
  • Facebook
  • Twitter