Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policisté hledají svědky čtvrteční nehody v Chotěboři

/
/
/
796 Zobrazení



Policisté z dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod se obracejí na svědky havárie, k níž došlo ve čtvrtek 10. února kolem 13.30 v Tyršově ulici v Chotěboři.

„Jednasedmdesátiletý řidič s vozem Mercedes projížděl městem ve směru od Fominovy ulice, projel čtyřramennou křižovatku ulic Krále Jana, Forminovy a Tyršovy ulice a po projetí křižovatkou zřejmě přehlédl dvaasedmdesátiletého chodce, který přecházel po vyznačeném přechodu pro chodce. Došlo ke střetu a chodec upadl na vozovku. Po srážce spolu řidič vozidla a chodec na místě komunikovali, poškozený chodec uvedl, že mu na místě dopravní nehody nic nebylo, a proto událost nechtěl řešit a z místa odešel.
Řidič vozu Mercedes později dopravní nehodu sám oznámil na Obvodním oddělení Policie ČR Chotěboř. Dopravní nehodu policistům oznámila zdravotnická záchranná služba ve večerních hodinách, protože si poškozený chodec začal doma stěžovat na bolesti na těle. V Nemocnici Havlíčkův Brod byl vyšetřen a následně propuštěn do domácího léčení. U chodce i řidiče byla ve večerních hodinách provedena dechová zkouška, která byla u obou můžu pozitivní. U chodce dechová zkouška vykázala hodnotu 1,75 promile alkoholu v dechu u řidiče vozu vykázala hodnotu 1,04 a 1,12 promile alkoholu. Oba muži policistům uvedli, že alkohol požili až po dopravní nehodě. Řidič se na výzvu policistů podrobil lékařskému vyšetření, které bylo spojené s odběrem krve,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů, s tím, že další okolnosti nehody jsou předmětem šetření.

„Pro stanovení přesného nehodového děje a pro objasnění míry zavinění na této dopravní nehodě by policisté potřebovali informace od případných svědků, kteří nehodu viděli. Se svým svědectvím se můžete obrátit na linku 158 nebo přímo na policisty dopravního inspektorátu Havlíčkův Brod – telefon: 974 271 251,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter