Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policie pátrala po čtyřiadvacetiletém autistovi z Pelhřimovska, našel ho náhodný svědek

/
/
/
809 Zobrazení



Policie ČR vyhlásila v pátek 6. listopadu večer pátrání po čtyřiadvacetiletém muži, který trpí autismem. Jedná se o klienta sociálního zařízení Jeřabina v Horní Cerekvi. Muž dnes využil situace, kdy v zařízení probíhalo testování na Covid-19 a kolem 16.45 se nečekaně ze zařízení vzdálil. V sobotu ho našel náhodný svědek.

„Muž je zhruba 180 cm vysoký, má špinavě blonďaté krátké vlasy, špatně mluví a je velice plachý a je ve stresu. Na sobě má oblečené rifle modré barvy, tmavou bundu a červené boty s bílou podrážkou. Muž při chůzi napadá na jednu nohu. Je velmi plachý a bojí se tmy. Pokud by někdo měl informace, kde se muž nachází, nechť kontaktuje linku 158,“ uvedla Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině, s tím, že po oznámení o pohřešování muže se ihned rozjela v místě a okolí pátrací akce, která zatím není úspěšná. Do pátrání se zapojil také policejní vrtulník.

Aktualizace 7. listopadu, 8.07
„V noci probíhala rozsáhlá pátrací akce, která byla ale neúspěšná. Muž trpí autismem a vzhledem k vývoji počasí byla důvodná obava o jeho zdraví a život.
Na sobotní ráno byla organizována další rozsáhlá pátrací akce. Mezitím obdrželi policisté na lince 158 dobrou zprávu. Muže nalezl náhodný občan dneska v ranních , krátce po šesté hodině nad silnicí na okraji lesa u Horní Cerekve v lokalitě směrem na Novou Bukovou. Muž projížděl po silnici do práce. O pátrání se dozvěděl na Facebooku. Nalezeného pohřešovaného převezl ve značně podchlazeném stavu zpět do domova, kam byla k posouzení jeho zdravotního stavu přivolána zdravotnická záchranná služba,“ doplnila v sobotu ráno Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter