Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policie obvinila třiačtyřicetiletého muže z pokusu o vraždu v Brodě, skončil ve vazební věznici v Brně

/
/
/
1381 Zobrazení



Kriminalisté z Vysočiny vyšetřují případ pokusu vraždy, z kterého v sobotu 6. srpna obvinili třiačtyřicetiletého muže, který putoval v neděli 7. srpna do vazební věznice v Brně. K činu mělo dojít už v pátek 5. srpna v ranních hodinách ve Štáflově ulici v Havlíčkově Brodě.

„Kolem sedmé hodiny jsme na lince 158 přijali několik oznámení o vzájemném konfliktu mezi dvěma muži, k němuž mělo docházet venku ve Štáflově ulici v Havlíčkově Brodě. Celý incident ale započal už v garáži u domu, kde mělo dojít nejdříve ke slovnímu a poté k fyzickému napadení. Útok pokračoval venku na ulici. Útočník zaútočil na svoji oběť velice brutálním způsobem nejdříve uvnitř garáže, kam pachatel neoprávněné vnikl. Napadený a velmi vážně zraněný muž se dostal s garáže ven na ulici, kde brutální útok, vedený zejména do oblasti hlavy, pokračoval. Když napadený šestatřicetiletý muž upadl na zem a zůstal ležet na chodníku, útočník pokračoval v napadání a do jeho bezvládného těla ještě kopal. Na místo byly vyslány hlídky městské policie a dostupné hlídky z místního obvodního oddělení. Policisté útočníka na místě zadrželi a převezli do policejní cely. U muže policisté provedli dechovou zkoušku ke zjištění případné přítomnosti alkoholu s negativním výsledkem,“ popsala událost Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Napadený muž byl s vážným zraněním v ohrožení života transportován leteckou záchrannou službou do zdravotnického zařízení v Brně. Kriminalisté zahájili trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vraždy ve stádiu pokusu a trestného činu porušování domovní svobody. „Z dalšího důkladného šetření vyplynulo, že motivem brutálního útoku bylo s největší pravděpodobností řešení osobních partnerských vztahů. Vyšetřovatel v sobotu zahájil trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže a obvinil ho z trestného činu vraždy ve stádiu pokusu a trestného činu porušování domovní svobody,“ dodal František Brabec, zástupce vedoucího odboru obecné kriminality krajského ředitelství.

Vyšetřovatel případu podal podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na vazební stíhání pachatele. „“Návrh státního zástupce soud akceptoval a v neděli proběhlo v před okresním soudem v Havlíčkově Brodě vazební zasedání. Muže přímo od soudu policisté eskortovali do vazební věznice v Brně. Obviněnému muži hrozí v případě prokázání viny a odsouzení trest odnětí svobody v trvání deseti až osmnácti let,“ uzavřela Dana Čírtková.

  • Facebook
  • Twitter