Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Policejní kontrola na vodní nádrži Švihov porušení zákazu neodhalila

/
/
/
724 Zobrazení



Policisté obvodního oddělení Světlá nad Sázavou a policejní stanice Ledeč nad Sázavou v pátek 9. července kontrolovali oblast vodní nádrže Švihov, kam je zakázaný vjezd vozidel i vstup osob. Kontrola se obešla bez zjištění porušení zákazu.

Vodní nádrž leží v ochranném pásmu prvního stupně, kde platí přísná pravidla. Kontroly v lokalitě provádějí policisté jak sami, tak ve spolupráci s pracovníky Povodí Vltavy. „Do okolí vodní nádrže je zakázaný vstup. Platí zde samozřejmě zákaz koupání a rybolovu. Ochranné pásmo je značně rozlehlé a terén okolí přehrady na mnoha místech těžko přístupný, ideální je proto kontrola z vodní plochy. Policisté jsou vybaveni plavidlem Pioner Multi a dále motorovým člunem Ryds,“ popisuje policejní mluvčí Jana Kroutilová.

V pátek 9. července kontrolovali policisté dodržování zákona na přehradě a v jejím okolí od druhé hodiny odpoledne do podvečera. Na hladinu přehrady vyrazili z policejního přístaviště v blízkosti Budče.

„Kontroly provádějí policisté nepravidelně, a to zejména v letních měsících, kdy je větší riziko porušování zákazu vstupu do lokality. V případě, že by policisté odhalili přestupce, vše by zadokumentovali a vyřešili buď v příkazním řízení, nebo postoupili k projednání příslušnému správnímu orgánu,“ uzavřela Kroutilová.

  • Facebook
  • Twitter