Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podzimní kolo Sbírky potravin v Jihlavě

/
/
/
236 Zobrazení



V sobotu 11. listopadu budou lidé mít možnost přispět do podzimní Sbírky potravin, jedné z největších celorepublikových dobročinných akcí. Dárci mohou věnovat lidem v nouzi základní trvanlivé potraviny, drogistické zboží či hygienické potřeby a dětskou výživu. Pracovníci a dobrovolníci Oblastní charity Jihlava budou zajišťovat tuto sbírku v jihlavském supermarketu Lidl v Okružní ulici od 8.00 do 18.00.

Sbírka potravin se koná dvakrát ročně – na jaře a na podzim. Je projevem solidarity s lidmi v hmotné nouzi, kteří nemají dostatek peněz na pokrytí základních potřeb.

Darované potraviny jsou rozdělovány potřebným lidem, kteří jsou klienty Oblastní charity Jihlava, nebo mají potvrzení o hmotné nouzi od příslušné instituce.

„Potraviny vydáváme osobám v nouzi, které k nám pošle úřad nebo klientům našich služeb. Nejčastěji pomoc poskytujeme matkám samoživitelkám a seniorům. Pomáháme i osobám bez domova, nebo rodinám, které se ocitly v momentální nouzi vlivem různých okolností,“ uvedla Ida Kopalová Mitisková, koordinátorka Sbírky potravin z jihlavské charity.

Za rok 2023 (leden – říjen) bylo osobám v nouzi vydáno celkem 305 balíčků potravin a 131 balíčků hygieny, přičemž některé balíčky byly pro vícečetné rodiny. Z materiální pomoci bylo v součtu podpořeno zhruba 800 osob.

  • Facebook
  • Twitter