Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Na dálnici D1 na Vysočině spadl z přívěsu převážený gauč

/
/
/
193 Zobrazení



V úterý 7. listopadu před devatenáctou hodinou nahlásili řidiči na tísňovou linku 158 oznámení, že na 88. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno leží v pravém jízdním pruhu gauč. Na místo vyjela okamžitě nejbližší policejní hlídka z dálničního oddělení Velký Beranov.

„Hrozilo totiž nebezpečí, že ležící předmět projíždějící řidiči přehlédnout a do sedací soupravy narazí. To se také stalo a nehodu nám kolem sedmé hodiny oznámil řidič nákladního vozu Volvo s návěsem, který místem právě projížděl. Řidič uvedl, že mu gauč spadl přímo do jízdní dráhy před nákladní tahač a on na tuto situaci nedokázal adekvátně zareagovat a narazil do sedací soupravy, která ležela na dálnici uprostřed pravého jízdního pruhu. Naštěstí se všechno obešlo bez zranění. Mezitím na linku 158 telefonoval muž, který stál na odstavném parkovišti na 89. kilometru dálnice ve směru jízdy na Brno a gauč postrádal,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Gauč na dálnici D1, archiv Policie ČR


Dálniční policisté zjistili, že osmapadesátiletý muž řídil na dálnici D1 vozidlo Ford s přípojným vozidlem a na přívěsném vozíku měl gauč naložený. Při jízdě v pravém jízdním pruhu ale gauč z přívěsného vozíku spadl, protože nebyl řádně upevněný. „Řidič se tak svým jednáním dopustil přestupku v dopravě, protože ohrozil bezpečnost provozu na pozemních komunikacích. Policisté mu na místě uložili pokutu v příkazním řízení. U obou řidičů provedli policisté dechové zkoušky s negativními výsledky. Nákladní vozidlo bylo po nehodě pojízdné, takže tato nehoda v místě žádné dopravní komplikace nezpůsobila. Posádka Správy a údržby dálnic sedací soupravu za asistence dálničních policistů naložila a převezla na odstavné parkoviště o kilometr dál, kde si náklad převzal jeho majitel,“ dodala tisková mluvčí.

  • Facebook
  • Twitter