Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podzimní Festival ptactva v Jihlavě

/
/
/
383 Zobrazení



O víkendu 7. a 8. října se konal další ročník mezinárodního Festivalu ptactva. Za pozorováním ptáků se o vydali lidé nejen v České republice, ale i v dalších zemích po celé Evropě, aby se stali přímými svědky fascinující ptačí migrace.
V Jihlavě se konala v sobotu 7. října a zúčastnilo se jí 33 lidí.

Děti si zasoutěžily ve správném vyplnění ornitologické křížovky a byly odměněny. Všechny účastníky vycházky potěšilo 407 jedinců z 26 pozorovaných druhů ptáků.
Největším zážitkem pro všechny bylo představení samičky káněte Harrisova jménem Kleo, kterou představil Dan Stejskal, seznámil všechny s výskytem, chováním a životem tohoto druhu. Samečka sýčka obecného jménem Mates představila všem Markéta Stejskalová, která velice podrobně povídala o tomto ptačím druhu a detailně odpovídala na dotazy účastníků.
Hlavní cenu plyšového ježka si odnesl Martin Pesr, který měl nejpřesnější odhad na množství druhů pozorovaných ptáků na celé vycházce.
Vycházku vedla členka Českého svazu ornitologů Bára Kolmanová. Ceny do soutěží věnovalo Statutární město Jihlava. Výsledky této jedinečné akce naleznete na stránkách České společnosti ornitologické, která v České republice tuto akci od roku 1994 pravidelně pořádá.

Seznam pozorovaných druhů ptáků na vycházce 7. října 2023 v Jihlavě

brhlík lesní

budníček menší

dlask tlustozobý

drozd kvíčala

drozd zpěvný

holub hřivnáč

hýl obecný

chřástal vodní

kachna divoká

káně lesní

konipas horský

kos černý

ledňáček říční

lyska černá

mlynařík dlouhoocasý

pěnkava obecná

poštolka obecná

rehek domácí

sojka obecná

strakapoud velký

strnad obecný

střízlík obecný

sýkora koňadra

sýkora modřinka

špaček obecný

zvonek zelený


  • Facebook
  • Twitter