Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Podpořte ji a vychutnejte si lahodný koláč v Jihlavě

/
/
/
746 Zobrazení



Podpořit služby domácího hospice Bárka, který zřizuje Oblastní charita Jihlava, a vychutnat si lahodný koláč mohou zájemci v Jihlavě ve středu 3. října, pokud se účastní tradiční každoroční sbírky na podporu hospicové a paliativní péče nazvané Koláč pro hospic.

Výměnou za doporučený příspěvek 30 korun do charitní kasičky obdržíte sladký koláč. V charitním stánku, v dolní části Masarykova náměstí, také zjistíte, jak funguje domácí hospicová péče, kdo jsou její klienti a kde všude tato služba pomáhá.

Koláč pro Barku v Jihlavě, archiv Oblastní charity Jihlava

Sbírka se letos koná ve všech regionech na území brněnské diecéze. Výtěžek sbírky z každého regionu tak poputuje na podporu hospicové služby v dané oblastní Charitě. I v letošním roce navštíví dobrovolníci a zaměstnanci Charity s kasičkami také jednotlivé firmy, které s Oblastní charitou Jihlava navázaly spolupráci.

V letošním roce také poprvé mohou dárci přispět do sbírky prostřednictvím bezkontaktních platebních terminálů.

Hospicová péče vychází z úcty k životu a k člověku jako jedinečné a neopakovatelné bytosti. Jejím cílem není jen prodlužování pacientova života, zároveň usiluje o udržení co nejvyšší kvality života nevyléčitelně nemocných. „Přáli bychom si, aby umírání nebylo vnímáno ve společnosti odtažitě. Chceme, aby pacienti mohli závěr života prožívat důstojně, v prostředí, které znají, v přítomnosti svých blízkých a milující rodiny. Všem, kteří podporují hospicovou a paliativní péči, děkujeme také za to, že pomáhají rozšiřovat povědomí o těchto stále potřebnějších službách,“ komentuje další ročník sbírky ředitel Diecézní charity Brno Oldřich Haičman.

Výtěžek sbírky poputuje na provoz a rozvoj hospicových služeb v Jihlavě a na nákup vybavení a kompenzačních zdravotních pomůcek pro pacienty. Všechna veřejná místa, na kterých mohou zájemci přispět do kasičky, jsou uvedena v seznamu níže.

  • Facebook
  • Twitter