Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Počet respiračních onemocnění na Vysočině ve druhém lednovém týdnu opět vzrostl

/
/
/
172 Zobrazení



Krajská hygienická stanice kraje Vysočina (KHSV) za druhý týden roku 2024 eviduje v regionu 1541 nových případů akutních respiračních onemocnění (ARI) v přepočtu na sto tisíc obyvatel. Nárůst počtu hlášených případů oproti předchozímu týdnu je 5,5 %.

Nejvíce nových případů je hlášeno na Žďársku 2238/100 tisíc obyvatel. Na Pelhřimovsku je nových případů 1449/100 tisíc obyvatel, na Havlíčkobrodsku 1394 a na Jihlavsku 1386 nových případů na 100 tisíc obyvatel. Nejnižší počet nově hlášených pacientů je na Třebíčsku 1108 nemocných na 100 tisíc obyvatel.

„Současná situace výskytu akutních respiračních onemocnění v kraji odpovídá tomuto období. Po vánočních prázdninách dochází k opětovnému nárůstu počtu hlášených případů. Mezi původci onemocnění nyní převládá chřipka typu A, dále se vyskytuje SARS-CoV-2, rhinoviry a RS viry,“ sděluje Hana Pavlasová, ředitelka Odboru protiepidemického KHSV.

  • Facebook
  • Twitter