Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Počasí opět ovlivnilo dopravu na Vysočině

/
/
/
698 Zobrazení



Provoz na silnicích včera v noci na úterý 5. února a během úterního dopoledne znovu výrazně ovlivnilo počasí. Policisté do poledne zaznamenali pětadvacet dopravních nehod, které se staly na silnicích Vysočiny.

„Havarovali řidiči osobních i nákladních vozidel, pouze dvě osoby se při nehodě lehce zranily. Dalších zhruba dvacet oznámení se týkalo sjízdnosti komunikací, kdy řidiči, především kamionů, nemohli vyjet po kluzké a zasněžené vozovce.

Kolem půl druhé v noci jsme přijali oznámení o dopravní nehodě slovenského tahače s návěsem, jehož řidič jel po silnici I/19 a mezi Kamenem a Obrataní a sjel mimo vozovku. Tahač s plně naloženým návěsem se převrátil na bok, a proto musela být silnice uzavřena kvůli vyprošťování, které ale vzhledem ke hmotnosti nákladu – přepravované náhradní díly k automobilům vážily 30 tun – bylo v noci přerušeno a pokračovalo se dnes dopoledne. Kolem půl jedenácté se podařilo provoz v místě plně obnovit. Při nehodě se nikdo nezranil.
Drobné komplikace se objevily kolem desáté hodiny také na dálnici D1 na 127. kilometru ve směru jízdy na Prahu, kde do pravého jízdního pruhu zasahoval spadlý strom. Událost se obešla bez zranění a bez poškození projíždějících vozidel,“ popsala Dana Čírtková, tisková mluvčí krajských policistů na Vysočině.

Od rána zasahovali hasiči v kraji u více než dvou desítek technických pomocí a řešili jednu desítku dopravních nehod. „Nejčastěji hasiči opět odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace a tvořily překážku silničního provozu. V několika případech byli hasiči povoláni k vyproštění vozidel, která na komunikacích uvízla. Nejvíce událostí dosud hasiči řešili na Jihlavsku a Žďársku,“ přiblížila Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

„K čelním střetu dvou osobních aut došlo v úterý dopoledne krátce před půl jedenáctou u Nového Města na Moravě, na místě zasahovali zdravotníci z Bystřice nad Pernštejnem a Nového Města na Moravě, kteří na místě ošetřili dvě osoby s lehkým zraněním a následně je převezli k další terapii na urgentní příjem novoměstské nemocnice,“ dodal Petr Janáček, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina.

  • Facebook
  • Twitter