Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Počasí komplikuje nejen dopravu na Vysočině i v neděli

/
/
/
264 Zobrazení



Od páté hodiny odpolední v sobotu 23. prosince do nedělní šesté hodiny ráno zasahovali hasiči u dalších 300 událostí v souvislosti s počasím. Během soboty přitom měli na svém kontě více než šest stovek výjezdů v souvislosti s počasím včetně dvanácti, kdy vyjížděli k dopravním haváriím.

Opět se nejčastěji jednalo o odstranění popadaných stromů. V tomto časovém úseku měli nejvíce práce hasiči na Havlíčkobrodsku, zasahovali u více než jedné stovky událostí.
Současně byla od sobotního večera řada oblastí regionu bez dodávek elektrické energie, v některých lokalitách se situace do nedělní dopoledne nezměnila.

Aktualizace 12.00
„Od deváté do jedenácté hodiny dopoledne jsme zasahovali u šesti desítek událostí. Opět převládaly výjezdy k popadaným stromům. V jedenácti případech jsme odčerpávali vodu ze zatopených sklepů domů, například v Žižkově ulici v Žirovnici, v Hříběcím na Pelhřimovsku, v Puklicích a Batelově na Jihlavsku,“ doplnila Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.

Aktualizace 15:40
Od jedenácté hodiny dopoledne do třetí hodiny odpoledne zasahovali hasiči na Vysočině u pěti desítek událostí. „V 34 případech jsme odstraňovali stromy a větve, které padly na komunikace. Nejvíce zásahů u popadaných stromů měli hasiči na Pelhřimovsku a Havlíčkobrodsku, naopak nejméně na Žďársku. Šestkrát odčerpávali vodu ze zatopených sklepů, například v Mlýnské ulici v Lukách nad Jihlavou, Myslově nebo v Dolní Březince,“ přiblížila vývoj situace během Štědrého dne Petra Musilová.

Zásahy hasičů během noci na neděli, foto: HZS Kraje Vysočina

  • Facebook
  • Twitter