Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Perný Štědrý den hasičů na Vysočině

/
/
/
276 Zobrazení



Od třetí hodiny odpoledne v neděli 24. prosince do pondělní sedmé ráno zasahovali hasiči z Vysočiny u šesti desítek událostí. Nejčastěji se jednalo o odstranění stromů ze silnic a čerpání vody ze zatopených sklepů. V porovnání s předchozími lety šlo o více než dvaceti násobek běžného počtu výjezdů.

„V nočních hodinách dosáhl třetího stupně povodňové aktivity Zlatý potok v Dobroníně na Jihlavsku. Voda se z koryta potoka začala vylévat do okolí. Před vodou začala místní jednotka sboru dobrovolných hasičů chránit nemovitosti v okolí naplněnými pytli s pískem,“ popsala Petra Musilová, tisková mluvčí krajských hasičů na Vysočině.
Podle jejích slov byl letošní Štědrý den pro hasiče z Vysočiny nejnáročnější za období minimálně pěti posledních let. „V průběhu celého dne jsme zasahovali u 300 událostí. Nejčastěji nás zaměstnaly technické zásahy v podobě odstraňování popadaných stromů a čerpání vody ze zatopených sklepů. Třikrát jsme v průběhu dne vyjeli k dopravním nehodám. Všechny se obešly bez zranění osob. Čtyřikrát jsme zasahovali u požáru. Požár rozvaděče ve společnosti sídlící ve Stříteži na Jihlavsku za sebou zanechal škodu 500 tisíc korun. Požár pěti vozidel ve Velkém Meziříčí způsobil škodu pět milionů korun. Beze škody se obešlo zahoření vosku svíček v altánu v Havlíčkově Brodě. Žádné škody také nenapáchal požár sází v komíně ve Veselém Žďáru,“ dodala Petra Musilová.

Pro srovnání v roce 2022 zasahovali hasiči na Vysočiny na Štědrý den u 21 událostí, v roce 2021 u 17 událostí, v roce 2020 u 12 událostí a v roce 2019 u 14 událostí.

  • Facebook
  • Twitter