Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovští hasiči ukončili pomoc v Nemocnici Pelhřimov

/
/
/
558 Zobrazení



Sedm hasičů ukončí výpomoc v Nemocnici Pelhřimov ve čtvrtek 15. dubna. První hasiči na směnu nastoupili letos 25. února. Hasiči vypomáhají na anesteziologicko-resuscitačním oddělení, urgentním příjmu a lůžkových odděleních covid zóny. Pracují ve dvanáctihodinových směnách.

Zdravotnickému personálu asistují při hygienické péči o pacienty, při polohování včetně úpravy lůžka nebo při podávání stravy.
Vedení Nemocnice Pelhřimov děkuje hasičům za jejich pomoc, každodenní vysoké dávky empatie a tolerance. Kromě toho, že pacientům pomáhali zvládat jejich zdravotní obtíže, byli jim i velkou psychickou oporou. Hasiči nastupovali na každou směnu s odhodláním a elánem. Naposledy 21 hasičů vypomáhalo v pelhřimovské nemocnici od 12. do 31. ledna 2021.
Do konce dubna v nemocnici vypomáhá rovněž Armáda ČR. Jednalo se o tři vojáky, kteří asistují v odběrovém stanu před hlavní lůžkovou budovou nemocnice při odběrech antigenních a PCR testů.

Situace se ke 14. dubna v Nemocnici Pelhřimov mírně zlepšuje, počet hospitalizovaných pacientů s onemocněním Covid-19 klesá. Lůžka standardní péče vyhrazena pro covid pozitivní pacienty v Nemocnici Pelhřimov jsou obsazena ze 70 %, kdy hospitalizovaných je 38 pacientů. Na umělou plicní ventilaci jsou připojeni tři pacienti.

  • Facebook
  • Twitter