Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovští borci na WKS Czech open

/
/
/
471 Zobrazení



V sobotu 14. května proběhla v Lounech mezinárodní soutěž ve wu-shu pod záštitou České federace wu-shu (ČWF). Letošního čtvrtého ročníku mezinárodní soutěže se účastnilo celkem čtyřicet týmů z patnácti zemí včetně borců z Vysočiny.

Soutěžilo se v sestavách moderního wu-shu, tradičního kungfu a v čínském boxu (sanda a qinda). Sestavy se hodnotí podobně jako v krasobruslení nebo v gymnastice, kdy skupina rozhodčích přiděluje body za celkový dojem, délku sestavy i náročnost a následné provedení. V sanda (plný kontakt) a qinda (lehký kontakt) jsou povoleny, kromě úderových a kopacích technik i strhy, porazy a vytlačení soupeře z platformy.

Mezi zúčastněnými soutěžícími byli i dva zástupci oddílu Wu-shu Pelhřimov, kteří dovezli celkem čtyři cenné kovy.

Michal Roučka zvítězil v kategorii tradiční dlouhá zbraň (sestava s halapartnou) a v kategorii tradiční krátká zbraň (sestava s mečem) a získal tak pro náš oddíl dvě zlaté medaile.

Petr Vaculín získal pro pelhřimovský oddíl dvě stříbrné medaile. Druhé místo v kategorii ohebné zbraně (sestava s řetězem) v kategorii tradiční severní pěst.

  • Facebook
  • Twitter