Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovští borci na republikovém šampionátu

/
/
/
905 Zobrazení



Pět titulů Mistra České republiky do Pelhřimova, pět stříbrných a jednu bronzovou medaili, si dovezli borci ve Wu-shu z Mistrovství ČR v kickboxerských disciplínách, které proběhlo v sobotu 12. října v Jihlavě.

Soutěžilo se v pointfightingu (přerušovaný zápas po zásahu), lightcontactu (nepřerušovaný zápas po zásahu) a fullcontactu.
Pelhřimovští soutěžící, jmenovitě Adéla Tajchlová, Adam Hájek, Jaroslav Dvořák, Petr Vaculín i trenér Martin Dvořák, nastoupili k disciplínám převážně pointfigting (PF).
Na úvod soutěže proběhly hudební formy – bezkontaktní disciplína sestav na hudbu. V této disciplíně nastoupil Petr Vaculín v kategoriích muži beze zbraně, kde získal stříbrnou medaili a v kategorii muži se zbraní vyhrál první titul pro Wu-shu Pelhřimov.
Po skončení hudebních forem se rozjely vyřazovací boje na dvou připravených platformách. Na první platformě začínali děti a na druhé dospělí. Petr do pelhřimovského oddílu přispěl druhou stříbrnou medailí v kategorii PF veteráni do 80 kg. Ve stejném čase, Adam Hájek vybojoval stříbrnou medaili v kategorii PF mladší žáci do 32 kg a později, v kategorii PF mladší žáci do 37 kg, získal bronzovou medaili.
Další titul mistra ČR vybojoval Jaroslav Dvořák v kategorii PF mladší žáci do 42 kg, kde soupeřům nedal šanci na jediný bod. Adéle Tajchlové se podařilo vybojovat stříbro v kategorii PF mladší žákyně nad 42 kg. Hned po ní nastoupil Martin Dvořák, trenér oddílu Wu-shu Pelhřimov, v kategorii PF dospělí do 94 kg a i ten se hladce probojoval do finále, které nakonec vyhrál. Chvíli na to přidal další titul v kategorii dospělí +94 kg. Po Martinovi znovu nastupoval Petr Vaculín v kategorii PF dospělí do 79 kg, kde vybojoval další stříbrnou medaili.
Pak už jen čekali na poslední zápas, ke kterému měl nastoupit Jaroslav Dvořák. V kategorii PF starší žáci do 42 kg jej čekali zkušenější borci, ale i s těmi si poradil a zaslouženě si odvezl druhý titul mistra ČR pro sebe a současně pátý pro celý tým.

  • Facebook
  • Twitter