Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovský šachový turnaj

/
/
/
454 Zobrazení



V rámci akce Vysočina v pohybu – týden sportu zdarma vyhlášenou Krajem Vysočina uspořádal po druhé Šachový oddíl TJ Spartak Pelhřimov, z. s., v závěru dubna v prostorách sportovní haly ve spolupráci se společností Pelhřimovská sportovní, s. r. o., Pelhřimovský šachový turnaj.

Celkem se zúčastnilo 76 hráčů nejen z Pelhřimovska, ale i Havlíčkobrodska, Jihlavska, Tábora, Soběslavi a Prahy. Letošní ročník měl dokonce i mezinárodní účast. V první polovině tabulky se ziskem čtyř bodů se umístil Nuno De Oliviera z Portugalska.
Hrál se jeden společný turnaj švýcarským systémem na sedm kol, 2×15 min. a vyhodnocení bylo dle propozic ve dvou kategoriích, do 15 let a nad 15 let. V každé kategorii byl vyhlášen hráč na 1.- 3. místě a obdržel medaili, diplom a vstupenku do bazénu, kterou věnovala společnost Pelhřimovská sportovní, s. r. o.

Nejmladší šachistkou byla sedmiletá Izabela Hanzlová a nejmladším šachistou byl sedmiletý Kevin Kofroň, oba ze ZŠ Osvobození Pelhřimov. Nejstarším hráčem byl již druhým rokem Slavomír Hejtman z DS Onšov, který ve svých 86 letech uhrál 4,5 bodu a obsadil 19. místo. Nejstarším místním hráčem byl vyhlášen Jiří Jiroušek z Pelhřimova, 82 let a 3 body. Nejmladší hráče a nejstaršího účastníka dělí krásných 79 let.

Obě kategorie vyhráli hráči ze Sokola Tábor. Celkovým vítězem a vítězem v kategorii nad 15 let se stal Tomáš Civín se ziskem 6,5 bodu. Půl bodu ztratil pouze s druhým umístěným Romanem Vinczem. Ten uhrál 6 bodů, když ještě remizoval se svým oddílovým kolegou Tomášem Koumarem (5,5 bodu a bramborová medaile), oba z TJ Jiskra Havlíčkův Brod. Třetí místo se 6 body vybojoval Petr Loskot ze Sokola Tábor (jedna prohra s domácím hráčem Janem Vyhnálkem).
V kategorii do 15 let první místo získal Vojtěch Fuka ze Sokola Tábor s 5 body (celkové 14. místo). Druhé místo obsadil se 4 body domácí hráč Martin Kolman z TJ Spartak Pelhřimov, z. s., a za třetí místo byl odměněn Jaroslav Pejša se 4 body z TJ Spartak Soběslav.
Z domácích hráčů se v první desítce celkového pořadí umístil na 5. a 6. místě s 5 body Jan Vyhnálek a Lukáš Kaňka (TJ Spartak Pelhřimov, z. s.).

Druhou nejpočetnější skupinou byli hráči ZŠ Osvobození Pelhřimov. Nejvíce se dařilo Radimu Hejskovi se ziskem 4 bodů a umístěním v první polovině celkového pořadí.
Na závěr si každý hráč vybral svoji odměnu. Pro všechny účastníky připravil pořadatel drobný dárek s hlavním přispěním Zdravého města Pelhřimov.

Sedmý ročník šachového turnaje O Pelhřimovského pěšce se bude konat tradičně na VOŠ a Střední škole hotelové 20. května 2023 v Pelhřimově.

  • Facebook
  • Twitter