Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pelhřimovská nemocnice získá patnáct monitorů dechu

/
/
/
682 Zobrazení



Dalších patnáct monitorů dechu dostane od Nadace Křižovatka ve čtvrtek 21. června novorozenecký úsek dětského oddělení Nemocnice Pelhřimov. Monitory si z rukou ředitelky nadace Štěpánky Pokorníkové převezme primář Stanislav Houštěk.

Hlídací chůvičky Babysense využívá nemocnice pro monitoring dechu novorozenců. Jejich hlavním cílem je poukázat na zástavu dechu hlasitým zvukovým signálem a tak přivolat okamžitou pomoc. Jde o velmi citlivé, bezpečné, bezdotykové zařízení, které monitoruje dýchání a pohyb dítěte přes matraci postýlky. Hlavním důvodem využití Babysense je tzv. Syndrom náhlého úmrtí dítěte SIDS, který je jednou z nejčastějších příčin úmrtí kojenců do jednoho roku života.

Nadace Křižovatka se jako jediná nadace v České republice po celých dvacet let své existence aktivně věnuje
podpoře povědomí veřejnosti o SIDS a o možnostech ochrany ohrožených dětí do jednoho roku věku projektem Maminko dýchám. Díky dárcům a sponzorům pomáhá nadace vybavit české nemocnice a porodnice monitory dechu Babysense, který je registrován u Ministerstva zdravotnictví ČR jako zdravotnická pomůcka a prošel několikaletými klinickými testy. Nové monitory obdržela nemocnice naposledy v prosinci 2017 jako vánoční dárek.

  • Facebook
  • Twitter