Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pavla Holcová v Jihlavě o stavu české žurnalistiky

/
/
/
1535 Zobrazení



Jaký je život špičkového investigativního novináře? Je těžké rozkrýt fungování mafie? Jak je na tom současná žurnalistika? I na tyto otázky možná ve středu 20. února v kině Dukla v Jihlavě odpoví investigativní novinářka a spoludržitelka Pulitzerovy ceny Pavla Holcová. 

Pavla Holcová má zkušenosti s velkými mezinárodními projekty: podílela se s Janem Kuciakem na rozkrývání operací kalábrijské mafie Ndrangheta na Slovensku, jako jediná česká novinářka spolupracovala s mezinárodní organizací Konsorcium investigativních novinářů na kauze Panama Papers, jejíž zpracování bylo odměněno Pulitzerovou cenou,“ říká Šimon Bauer z Centra dokumentárního filmu, které akci pořádá.

„Média na nás chrlí informace i dezinformace. Může vůbec v takovém kontextu investigativní žurnalistika přinášet nové kauzy a pozitivně ovlivňovat společnost?“ dodává Šimon Bauer.

Pavla Holcová je také zakladatelkou portálu Investigace.cz. Je držitelkou řady dalších novinářských ocenění, v roce 2016 se dostala do prestižního výběru New Europe Change-Makers, který každoročně vybírá sto osobností, kteří dokázali svou činností pozitivně proměnit střední a východní Evropu.

Diskuze s Pavlou Holcovou proběhne ve středu od 19.30 v kině Dukla.
Další informace.

  • Facebook
  • Twitter