Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Páteční televizní duel FC Vysočina Jihlava v Hradci Králové

/
/
/
719 Zobrazení



V pátek 30. srpna čeká fotbalisty FC Vysočina Jihlava další důležitý duel v rámci druhé ligy, od 18.00 se před kamerami České televize Sport představí na půdě jednoho z favoritů na postup a pátého celku tabulky – FC Hradec Králové.

Dubnové vítězství v Hradci bylo pro fotbalisty FC Vysočina Jihlava velmi důležité, neboť tak učinila důležitý krok směrem k postupu do baráže o nejvyšší soutěže a zároveň Votrokům vrátila podzimní domácí prohru. „Týmy se od té doby proměnily, ale páteční zápas přesto může být podobný. Bude to o tom, kdo dokáže dohrát nějakou šanci a vstřelí úvodní gól,“ řekl asistent trenéra Josef Mucha.

Nakolik je nadcházející duel důležitý s ohledem na fakt, že po něm následuje reprezentační pauza? Je pro vás výhodou, že role favorita je v tomto utkání přisuzována domácímu celku? „V Hradci budeme chtít uspět i proto, aby v týmu a v klubu byla před reprezentační pauzou dobrá nálada. Jsme si ale vědomi, že nás čeká těžký a vyrovnaný duel proti velmi dobrému soupeři, kterému se v poslední době výsledkově daří. Oba celky budou pod tlakem a budou chtít vyhrát,“ doplnil asistent kouče Radima Kučery.

Kde vidíte silní stránky a osobnosti hradeckého týmu? „Votroci se mohou opřít soubojově silnou stoperskou dvojici Kvída – Martinec, v záloze si musíme dát pozor na pohyblivé a kreativní Vlkanovu a Frýdka, na hrotu pravidelně nastupuje pohyblivý Prekop. Hradecký tým je velmi silný při standardních situacích, z nichž rozhodoval poslední zápasy. Nebezpečný však je i v brejcích a rychlém přechodu do útoku,“ upozornil Mucha.

Exligový Hradec Králové dlouhodobě náleží do druholigové špičky a netají se svými postupovými ambicemi. Vstup do nového ročníku se mu však příliš nepovedl, když remizoval v Sokolově a v Líšni a hlavně na svém stadiónu podlehl Dukle Praha. Hradecký vzestup odstartovala gólová demolice Varnsdorfu (8:0) a pokračovala cennou remízou v Třinci i domácí výhrou v posledním kole nad Chrudimí. S celkovými devíti body tak Votroci aktuálně ztrácí čtyři body na Jihlavu a toto manko nepochybně budou chtít v pátek stáhnout.

  • Facebook
  • Twitter