Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Patchworkářky z HaBy ušily pro děti z Charitního domova deku modrou jako moře. Nebo nebe

/
/
/
740 Zobrazení



Na začátku roku se sešly, aby probraly, co budou po nadcházející měsíce tvořit. A přišel nápad ušít deku, ze které by mohly mít radost hlavně děti z havlíčkobrodského Charitního domova. Slovo dalo slovo, a tak nejmladší klienti jedné ze sociálních služeb Oblastní charity Havlíčkův Brod dostali originální dárek od Patchworkového klubu HaBa, který působí i při charitním Mateřském centru Zvoneček.


Originální a hlavně ručně tvořená deka slavila mezi dětmi úspěch hned při svém předání. Jakmile balíček rozbalily a deku natáhly, začaly se po ní s úsměvy na rtech a dětskými čertíky v očích povalovat. „Ta je krásná, a modrá jako moře. Nebo nebe,“ zaznívalo od dětí, které dárek přijaly ihned za svůj. Jejich radost samozřejmě potěšila samotné členky klubu HaBa, které přišly hotové dílo, vyrobené technikou patchworku, do Charitního domova osobně předat. „Těší nás, že vidíme, že se deka líbí. Ať dobře slouží,“ přála iniciátorka nápadu Daniela Krýsová. Zároveň prozradila, jak klub HaBa funguje. „Scházíme se zhruba jednou za tři týdny a je nás přibližně dvanáct. Společně pak ve Zvonečku tvoříme, na čem se předem domluvíme,“ vysvětlila.

Děti z Charitního domova měly z modré patchworkové deky upřímnou radost.

Vedoucí klubu Libuše Alexová dodala, že už v roce 2006 čas od času pořádaly ve Zvonečku kurzy patchworku. Pravidelněji se pak šikovné dámy začaly scházet o dva roky později. „Jsme amatérské švadleny. Některé z nás mají odrostlé děti a některé jsou už v důchodu. Prošly jsme si tak tím, že jsme na naše děti všechno šily. Později jsme objevily patchwork, který k nám přišel ze zahraničí, a propadly jsme mu. Líbí se nám, že je hodně kreativní a že nikdy nevytvoříte to samé,“ usmála se Libuše Alexová.

  • Facebook
  • Twitter