Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
img

Pacienty na ARO Nemocnice Jihlava vrací do života nový přístroj

/
/
/
147 Zobrazení



Motomed nově pořídili na ARO jihlavské nemocnice. Pacienti tak můžou přímo na lůžku rehabilitovat jak ruce, tak nohy, přístroj kombinuje pasivní a aktivní rehabilitaci s využitím motorizovaného zařízení podobného rotopedu.

Pacienti na ARO jsou umístěni v samostatných boxech, jsou často v kritickém stavu, po operačním výkonu a vyžadují intenzivní péči. Rehabilitace je proto pro ně důležitá: „Motomed můžeme pacientům simulovat pohyb, a to jak nohou, tak rukou. K našim pacientům docházejí rehabilitační pracovníci, ale motomed jim můžeme zapnout přímo na oddělení tak často, jak potřebujeme,“ pochvaluje si primář ARO Vít Bárta.

Motomed je vybaven elektrickým motorem, který poskytuje pohon kola podobného rotopedu. Tento motorizovaný pohon umožňuje jak pasivní pohyb končetin, kdy pacient nemusí aktivně cvičit, tak i aktivní cvičení, kdy pacient může samostatně pohybovat nohama. Může být nastaven s různým odporovým zatížením, což umožňuje individuální nastavení cvičení podle potřeb pacienta.

Motomed vyšel na 470 tisíc korun včetně DPH a pořízen byl díky evropskému programu REACT.

  • Facebook
  • Twitter